Tagasivaade Noor Meister 2017 kutsemeistrivõistlustele
4.-5. mail toimunud Noor Meister 2017 kutsemeistrivõistlustel selgusid Eesti parimad noored meistrid. Võistlustel osales ligi 400 riigi parimat kutseõppurit 31 erialal, üritust külastas ca 10 000 inimest. Videokokkuvõte esimesest päevast Delfis. Pildigaleriid Kutseharidus.ee avamine, esimene päev, teine päev, autasustamine, Teko FB.
Tallinna Teeninduskooli esindasid Noor Meister 2017 kutsevõistlustel 13 võistlejat
Kondiitrid: Lilija Vitovskaja. Võistlusülesandena tuli kohapeal valmistada temaatiline tort “Juubeli ootel – Eesti Vabariik 100”. Lisaks esitati kodutööna söödavatest materjalidest valminud temaatiline kodutöö “Kingitus emale”.
Majutusteenindaja: Lilli Orav ja Kristina Velba. Proovile pandi võistlejate teadmised ja oskused numbritoa korrastamisel ja hommikusöögilaua teeninduses. Võistlustööde teostamisel tuli lahendada mitu klienditeeninduse situatsioonülesannet.
Müüja-klienditeenindaja, põhihariduse baasil õppijad: Laura Orupõld ja Maria Turba. Võistlejate ülesandeks oli lahendada müügisituatsioon, mis lõppes kliendile sularahaarve käsitsi kirjutamisega. Seejärel loeti üle vahetusraha ja koostati rahaloend ning lõpuks valmistati kinkepakend. Maria Turba sai ka eripreemia parima pakendi eest.
Müügikorraldaja, töökohapõhises õppes õppijad: Iivi Hiie, Ingrid Pukk, Jelizaveta Tomingas. Võistlusel lahendati kolm ülesannet: esmalt tuli lahendada keerukas situatsioon kauba vastuvõtust, kus pandi proovile võistlejate erialased teadmised ja oskused ning suhtlemisoskus. Teise ülesandena kujundati meeskonnatööna kauba väljapanek. Kolmandas ülesandes luges korrektsus – võistlejad lugesid vahetusraha ning koostasid rahaloendi.
Pagarid: Martin Välba. Võistlusülesandena valmis kohapeal 20 magusa ja 20 soolase täidisega küpsetist. Lisaks tuli võistlejail valmistada söödavatest materjalidest valmistatud temaatilise kodutöö, karavai „Juubeli ootel – Eesti Vabariik 100“.
Restoraniteenidaja: Kristi Piht ja Maarja Liis Naarits. Võistluse käigus demonstreerisid võistlejad restoraniteenindaja kutseoskusi ja teadmisi, mis on omandatud nii õppetöö käigus kui lisatreeningutel. Klienditeenindusele lisaks tuli sooritada erinevaid ülesandeid ja panna oma oskused proovile mitmetel teeninduse eritehnikatel. Võistlusülesannete sooritamise käigus saab ka näidata oma loomingulisust ning võimekust saada hakkama ootamatutes teenindus-situatsioonides. Võistlus koosnes kolmest moodulist:
- 1. moodul: eriülesanded (salvrätikute voltimine, veini dekanteerimine, ananassi lõikamine, salatikastme valmistamine ja salati serveerimine)
- 2. moodul: pidulik lõunasöök (table boxing, piduliku lõunalaua katmine, final mise en place, piduliku lõunasöögi teenindus)
- 3. moodul: kokteilivastuvõtt (vastuvõtu ettevalmistus, vastuvõtu teenindus, juustu lõikamine suupistevaagnalt pakkumiseks)
Vastuvõtu administraator: Elis Reis ja Liisa Meidla. Demonstreerida tuli oma kutsemeisterlikkust kolmes situatsioonülesandes: külastaja sisseregistreerimisel, piirkonna turismiinformatsiooni tundmises ja hotellikülastajale tutvustamises ning väljaregistreerimisel. Olukorrad nõudsid võistlejailt lisaks erialaste teadmistele ka head probleemilahendamis- ja suhtlusoskust.
Kahe tegusa-toimeka ja äreva võistluspäeva järel jõuti poodiumile järgmises kategooriates
Majutusteenindaja: 1 koht Kristina Velba, juhendaja Maie Ründva.
Müüja-klienditeenindaja: põhihariduse baasil õppijad 2. koht Laura Orupõld ja 3. koht / parima pakendi eripreemia Maria Turba, juhendajad Aive Antson ja Küllike Türi.
Müügikorraldaja: töökohapõhises õppes õppijad 3. koht Ingrid Pukk, juhendajad Aive Antson, Küllike Türi, Anu Uusmaa.
Vastuvõtu administraatori 1. koht Liisa Meidla, 2. koht Elis Reis, juhendaja Kristi Leinus.
Võistluste kodulehekülg www.noormeister.innove.ee