Kondiiter
Õppeliik: kutseõpe keskhariduse baasil
Õppevorm: koolipõhine õpe
Nõuded alustamiseks: keskharidus
Õppekeel: eesti ja vene
Õppeaeg: 1 aasta
Eriala lühitutvustus: kondiiter valmistab küpsiseid, kooke, torte. Kaunilt kujundatud kondiitritooted on iga pidulaua ehteks. Paljud tooted valmivad eritellimustöödena.
Erialal õppimine eeldab: korrektsust, kohusetundlikkust, käelist osavust, kunstimeelt, kiiret reaktsiooni, oskust jaotada tähelepanu ühel ajal mitmele tööle, füüsilist vastupidavust, puhtusearmastust.
Õpitakse:
- erialatehnoloogia
- toiduainete õpetus
- seadmete õpetus ja töökorraldus
- majanduse ja ettevõtluse alused
- toidu käitlemine ja hügieeninõuded
Õppetöös kasutatakse ka e-õpet
Praktika: praktiline väljaõpe toimub paralleelselt teoreetilise tööga erialaõpetaja juhendamisel kooli õppeköökides. Ettevõtte praktikat saab läbida kondiitritööstustes ja väikeettevõtetes (nt OÜ Pagaripoisid, Radisson Blu Hotell Olümpia, OÜ Vertigo Gourmet).
Kutsekvalifikatsiooni eksamid: pärast õpingute lõpetamist ja pooleaastast töökogemust on võimalik sooritada Kondiiter, tase 4 kutseeksam. Eelneva töökogemuse olemasolul võib sooritada ka kõrgema taseme kutseeksami.
Tööturuvõimalused: lõpetaja võib leida tööd pagari- ja kondiitritööstuses ning toitlustusasutustes.
Erialased edasiõppimise võimalused: õpinguid on võimalik jätkata toiduainete tehnoloogia erialal nii kutsehariduses kui ka kõrgkoolis.
Tähelepanu! Õpilastel tuleb osta eririietus (jakk, püksid, põll, müts ja jalanõud).
Toetused (sõidu-, eri- ja põhitoetus). Tänapäevane õppekeskkond, sportimisvõimalused, õpilaskodu. Võimalus osaleda koolisisestel, vabariiklikel ja rahvusvahelistel võistlustel, sooritada praktika välismaal. Nõustamisteenused, tugispetsialistid.