PRÕM täiendav praktiline eesti keele õpe keskkoolijärgsetele kondiitritele
PRÕM projekti raames korraldati täiendav eesti keele õpe muu emakeelega õpilastele. Rühma moodustasid kondiitri keskkoolijärgsed grupid. Eesmärgiks oli õppida erialast eesti keelt praktiliste tundide kaudu. Novembris 2019 toimus esimene praktiline tund, kus õpilased valmistasid erinevaid küpsetisi pagar-kondiitri eriala kutseõpetaja Sirje Tenoki juhendamisel.
2020. aasta jaanuari lõpus toimunud ja terve päeva kestnud praktilisel koolitusel õpetas teeninduse eriala juhtivõpetaja, Kaimar Palm, õpilastele kuumade jookide (kohvi ja tee) valmistamist, sh seda mõjutavaid nüansse, ja jookide serveerimist. Tunnis said õpilased ülevaate toidukultuurist, kohvi ja tee päritolust, valmistamise tehnoloogiast ning teeninduskultuurist. Samuti räägiti restorani mudelist, toodete pakkumisest ning meeskonnatöö olulisusest.
Õpilaste arvates oli koolitus huvitav, kasulik ja inspireeriv. Õpilastele meeldis, et kõik oli seotud erialaga ning võis ka ise praktiliselt asju läbi teha. Hea oli see, et teooria ja praktika vaheldusid, õpetaja oli avatud ning suhtles ainult eesti keeles. „Nüüd teame kohvist, teest ja veini serveerimisest, teenindamise kultuurist ja isegi toodete müügistrateegiast,“ märkis üks osavõtnutest.