Teistmoodi vastlakukkel
2021. aastal on sõbrapäeva ja vastlapäeva vahel ainult üks päev. Nii on paras võtta need kaks vahvat tähtpäeva kokku ühte roosasse kuklisse – vahukoore-toorjuustutäidisega krakleepalli. Retsept Ljudmila Butnik, küpsetasid teise kursuse pagar-kondiitrid.
Muretainas
- võid 90 g
- suhkrut 110 g
- nisujahu 110g
- punast toiduvärvi
Sega kõik koostisosad ühtlaseks massiks. Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks. Pane lahtirullitud tainaleht sügavkülma ja enne keedutaigna peale panemist lõika tainast ümmargused kettad, mille läbimõõt on veidi suurem keedutaina pallikestest.
Keedutainas
- vett 150 ml
- soola 1/5 tl
- võid 50 g
- nisujahu 100 g
- suhkrut 20 g
- munad 2-3 tk
Lase vesi potis koos suhkru, soola ja võiga, lisa segule sõelutud jahu. Keeda tainast puulusikaga pidevalt segades tasasel tulel kuni tainas muutub palliks ja tuleb poti seinte küljest lahti.
Lase tainal veidi jahtuda, seejärel lisa ükshaaval munad – jälgi,et tainas poleks liiga kuum ja munad ei hüübiks). Iga muna lisamise järel kontrolli taigna konsistentsi – liiga vedel tainas vajub küpsetusplaadil laiali. Klopi kuni tainas muutub läikivaks, ühtlaseks ja voolavaks. Pane tainamass kondiitrikotti ja vormi küpsetusmatile soovitud kujud.
Pane ahi soojenema 180 °C. Võta sügavkülmast välja muretainamass ja lõika sellest vormiga välja kettad, mis on keedutaina pallidest pisut suuremad. Aseta roosad muretainakettad keedutainapallidele. Küpseta 25-30 min. Senikaua, kuni pallid küpsevad, tee valmis kreemitäidis.
Kreem
- vahukoor 200 ml
- mascarpone 200 g
- suhkrut 100 g
- vanillipasta
Vahusta koor ja suhkur tugevatipuliseks vahuks, lisa mascarpone ja vanillipasta. Sega ühtlaseks.
Kokkupanek
Lõika valminud ja jahtunud kuklil ülemine osa ära, täida kreemiga, kaunista äralõigatud kaanekese ja marjade, šokolaadi või muu meelepärasega.
Pikka liugu kõige kallimatega!