Kevad tuleb ikkagi!
Vaatamata sellele, et täna hommik võttis meid vastu lumesajuga, tuleb kevad ikkagi. Valmista nädalavahetuseks singi-juustu-munatäidisega võileivatort. Tordi kokkupanekuks vajad:
- 9 viilu vormileiba
- 5 g tilli
- 100 g maitsestamata sulatatud juustu
- 150 g toorjuustu
- 60 g hapukoort
- 40 g majoneesi
- maitsestamiseks aroomisoola, pipart, Dijoni sinepit
- 50 g marineeritud kurki
- 50 g Eesti juustu
- 50 g Rakvere LK VIru sinki
- 5 ploomtomatit
- 4 keedumuna
- kaunistamiseks lehtsalati lehti
- Kreemiks sega kokku sulatatud juust, pool hapukoore ja pool majoneesi kogusest. Maitsesta aroomisoola, pipra ja Dijoni sinepiga. Haki ja sega juurde till, juust ja pool kurgikogusest.
- Viiluta 3 muna.
- Tordi põhjaks lao alusele 3 koorikust puhtaks lõigatud servadega vormileivaviilu.
- Määri kreem leivaviiludele, lao peale muna- ja singiviilud.
- Lisa teine kiht leiba. Kata kiht kreemi, muna- ja singiviiludega.
- Lao viimane kiht leiba, kata tordipõhi kilega, aseta peale raskus ja pane 30 minutiks külma tahenema.
- Katte valmistamiseks sega kokku toorjuust, teine pool hapukoore- ja majoneesikogusest. Maitsesta aroomisoolaga.
- Võta tort külmast, kata ühtlaselt kattekreemiga.
- Kaunista allesjäänud marineeritud kurgi, ploomtomatite, lehtsalati, singiviilude ja keedetud muna sektoritega.
Tänased tordid tegid kolmanda kursuse pagar-kondiitrid:
|