Teko veinikool alustab
Kui
- tunnete end poes veiniriiuli ees eksinuna
- keerulised veininimed etiketil võtavad silme eest kirjuks
- joote veini, kuid ei suuda selle detaile hiljem kuidagi meenutada
- tunnete justkui maitseid, aga ei saa aru, mis need täpselt on ja kuidas nad pudeli sisse saanud on
- olete kindluse mõttes vaid ikka samu tuttavaid veine ostnud
- tunnete puudust seltskonnast, kellega veinidest muljetada
siis on algav Teko veinikooli koolituste sari just teile sobiv.
Toimub üheksa koolitust järgnevatel teemadel:
- veini ajalugu, veini valmistamine ja põhilised viinamarjasordid
- Prantsusmaa punane klassika – Bordeaux, Burgundia ja Rhone
- Prantsusmaa valged veinid – Alsace, Loire ja Lõuna-Prantsusmaa
- Itaalia veinid
- Hispaania veinid
- Saksamaa ja Austria veinid
- Austraalia, Uus-Meremaa ja Lõuna-Aafrika veinid
- Tšiili, Argentiina ja USA veinid
- vahuveinid
Koolituse käigus degusteeritakse iga kord koolitaja valitud kuut kvaliteetveini ja arutatakse koos läbi nende maitsenüansid. Veini kõrvale proovitakse nendega sobivaid suupisteid ning õpitakse, millise toidu juurde millist veini valida . Kõik osalejad saavad ka koolitusmaterjalid iga teema kohta, kust saab käsitletut hiljem meelde tuletada ning sellest võib suur abi olla ka tulevikus veiniriiuli ees.
Ühel korral kestab koolitus enamasti kolm tundi. Grupi suurus on piiratud (~13 inimest).
Koolitused toimuvad Tallinna Teeninduskooli restoranis aadressil Majaka 2, Tallinn kord kuus kolmapäeviti perioodil veebruar-oktoober 2019.