Toitlustuse valikkursus
Tallinna Teeninduskool pakub gümnaasiumiõpilastele toitlustuse valikkursust.
- Maht: 36 ak/h
- Õppijate arv: max 16
- Korraldamine: tunnid toimuvad esmaspäeviti kell 15:15-18:15
- Kontakt toitlustamise juhtivõpetaja Anne Mäe, e-post anne.mae@teeninduskool.ee, telefon 605 3119 või 5349 0063
Eesmärk
- Tutvustada ja anda õpilastele ülevaade toitlustuseriala olemusest.
- Näidata, kuidas toimub praktiline toiduvalmistamine toitlustusettevõtte nõuete järgi.
- Arendada õppija kutseoskusi, olla abiks tulevase kutsevaliku tegemisel.
- Pakkuda praktilisi teadmisi toiduvalmistamisest ning arendada õppija käelisi oskusi.
Õpiväljundid
Valmistab juhendamisel etteantud toite ja jooke, järgides toitlustusettevõtte töökorralduses kehtivaid põhimõtteid.
Hindamine ja hindamiskriteeriumid
- õppija omandab koka eriala baasteadmisi;
- valmistab juhendamisel etteantud toite ning jooke;
- kasutab töövahendeid ja seadmeid säästlikult ning vastavalt retseptile;
- käitleb juhendamisel toiduaineid säästlikult ja lähtuvalt toiduhügieeninõuetest.
Kokkuvõtva hinde saamiseks on kohustuslik osaleda praktilistes tundides sh kõikides tööprotsessides ja sooritada kursuse lõpus praktiline lõputöö. Mitteeristav hindamine.
Teemad
- Tooraine töötlemise võtted ja põhimõisted (noa käsitsemine, toiduainete tükeldamine ja püreesuppide valmistamine)
- Lihtsamad taimetoidud
- Tervislikud hommikusöögid, sh smuutid
- Vahemeremaade salatid ja wrapid
- Aasiapärased linnuliharoad
- Lihtsamad liharoad
- Klassikalised magustoidud
- Õppekäik toitlustusettevõttesse
- Praktiline lõputöö
Tunnis osalemisel on vaja, et õppija kannaks kokamütsi või kööki sobivat peakatet, põlle ja vahetusjalatseid, mis tagaksid ohutuse köögis töötamisel.