Pagar-kondiitri valikkursus
Tallinna Teeninduskool pakub gümnaasiumiõpilastele pagar-kondiitri valikkursust.
- Maht: 36 ak/h
- Õppijate arv: max 16
- Korraldamine: tunnid toimuvad esmaspäeviti kell 15:15-18:15
- Kontakt toiduainete töötlemise juhtivõpetaja Eha Martma, e-post eha.martma@teeninduskool.ee, telefon 605 3120 või 5343 0072
Eesmärk
- Tutvustada ja anda õpilastele ülevaade pagari ja kondiitritöö olemusest.
- Näidata, kuidas toimub praktiline pagari- ja kondiitritoodete valmistamine toitlustusettevõtte nõuete järgi.
- Arendada õppija kutseoskusi, olla abiks tulevase kutsevaliku tegemisel.
- Pakkuda praktilisi teadmisi pagari ja kondiitritööst ning arendada õppija käelisi oskusi.
Õpiväljundid
Valmistab juhendamisel pagari- ja kondiitritooteid, järgides toitlustusettevõtte töökorralduses kehtivaid põhimõtteid.
Hindamine ja hindamiskriteeriumid
- õppija omandab pagari ja kondiitri eriala baasteadmisi
- valmistab juhendamisel etteantud pagari- ja kondiitritooteid
- kasutab töövahendeid ja seadmeid säästlikult ning vastavalt retseptile
- käitleb juhendamisel toiduaineid säästlikult ja lähtuvalt toiduhügieeninõuetest
Kokkuvõtva hinde saamiseks on kohustuslik osaleda praktilistes tundides sh kõikides tööprotsessides ja sooritada kursuse lõpus praktiline lõputöö. Mitteeristav hindamine.
Teemad
- Pärmitaignast kuklid
- Pärmitainast väikesaiad
- Liivatainast ja muretainast küpsised
- Keeksid ja muffinid
- Biskviitrullkoogid
- Keedutainast tooted. Kohupiimatasku
- Šokolaadist kaunistuste valmistamine
- Õppekäik toitlustusettevõttesse
- Praktiline lõputöö
Tunnis osalemisel on vaja, et õppija kannaks kokamütsi või kööki sobivat peakatet, põlle ja vahetusjalatseid, mis tagaksid ohutuse köögis töötamisel.