Toitlustusteeninduse valikkursus
Tallinna Teeninduskool pakub gümnaasiumiõpilastele toitlustusteeninduse valikkursust.
- Maht: 36 ak/h
- Õppijate arv: max 15
- Korraldamine: tunnid toimuvad esmaspäeviti kell 15:15-18:15
- Kontakt teenindamise juhtivõpetaja Kaimar Palm, e-post kaimar.palm@teeninduskool.ee, telefon 5692 2566
Eesmärk
- Tutvustada ja anda õpilastele ülevaade restoraniteenindaja eriala olemusest.
- Näidata, kuidas toimub praktiline teenindus toitlustusettevõtte nõuete järgi.
- Arendada õppija kutseoskusi, olla abiks tulevase kutsevaliku tegemisel.
- Pakkuda praktilisi teadmisi restoraniteeninduse valdkonnas ning arendada õppija käelisi oskusi.
Õpiväljundid
Teeb klassikalise lauakatte, valmistab juhendamisel lihtsamaid jooke ja magustoite, järgides toitlustusettevõtte serveerimise- ja töökorralduses kehtivaid põhimõtteid.
Hindamine ja hindamiskriteeriumid
- õppija omandab kelneri eriala baasteadmisi
- valmistab ja serveerib juhendamisel etteantud magustoite (flambeeritud puuviljad) ning jooke (mokteilid, smuutid, kohv, tee)
- kasutab töövahendeid ja seadmeid säästlikult ning vastavalt etteantud juhenditele
- käitleb juhendamisel tooraineid lähtuvalt toiduhügieeninõuetest ja säästlikult.
Kokkuvõtva hinde saamiseks on kohustuslik osaleda praktilistes tundides sh kõikides tööprotsessides ja sooritada kursuse lõpus praktiline lõputöö. Mitteeristav hindamine.
Teemad
- Teenindaja roll ja vastutus toitlustusettevõttes
- Lauakate ja serveerimise põhitõed
- Kuumad joogid – kohv ja erinevad kohvijoogid
- Kuumad joogid – tee
- Alkoholivabad joogid – mokteilid
- Alkoholivabad joogid – smuutid
- Flambeerimine – erinevad puuviljad
- Õppekäik toitlustusettevõttesse
- Praktiline lõputöö
Tunnis osalemisel on vaja, et õppija kannaks kokamütsi või kööki sobivat peakatet, põlle ja vahetusjalatseid, mis tagaksid ohutuse köögis töötamisel.