Gastromap projektikohtumine Sitsiilias
Erasmus+ Gastromap projekti kuuluvad kolme riigi esindajad: Taanist, Sitsiiliast ja Eestist. Meie esimeseks tööks oli projektile kujundada logo ning tutvustada meie kooli, Tallinna ja Eestit.
Sitsiiliasse sõitis 11-liikmeline Teko esindus, mis koosnes õpilastest ja õpetajatest. Meie reis algas väga vara 3. aprillil, kui kohtusime lennujaamas kell 4.00 hommikul. Lisaks meile oli Tallinna lennujaamas palju teisi Teko õpilasi, kes sõitsid välispraktikatele erinevatesse riikidesse. Sitsiilia võttis meid vastu üsna jahedalt (+10 °C), kuid inimesed olid väga soojad ja külalislahked. Õpetajaid võõrustas Sitsiilia kooli projektikoordinaator Alida ning õpilased läksid koos itaalia õpilastega kohe tutvuma Enna linnaga. Kuue päeva jooksul külastasime lisaks Enna linnale veel teisi Sitsiilia piirkondi, käisime Etna jalamil ning Siraccusa linnas. Päevad olid väga tihedad, algasid varahommikul ja lõppesid hilisõhtul.
Kokkade jaoks oli üks põnevaimaid kogemusi näha, kuidas valmistatakse lambapiima riccotat ja maitsta seda lausa „ahjusoojalt“. Perenaine serveeris kõigile äsjavalminud riccotat ja teisi nende farmi juuste. Farmi üheks uhkuseks on kõva lambapiimajuust “Piacentinu”, mis valmistatakse safrani ja musta pipraga, kusjuures ka safranit kasvatavad nad ise. Õpilased said ise valmistada kohalikku toitu: arancinisid, panellet (frititud kikerhernejahust tainas, mida serveeritakse kukli vahel) ja magusai riccotakreemiga täidetud cannolisid. Nädal möödus kiirelt, lisaks kohalikule toidule saime rohkem teada kohalikust kultuurist. Reede, 8. aprilli hilisõhtul saabusime väsinult, kuid õnnelikult tagasi Tallinna.
Reis tekitas hulgaliselt ideid kuidas projektipartnereid sügisel Eestis võõrustada. Sitsiilias käisid: Sirli Sageus, Georg-Erich Hansen, Tristan Õiemets, Kelly Svištšo, Helmut Mitrovki, Devid Tagirovs, Merit Martin, Kristi Tiido, Roman Fokin, Vaiko Mäe, Anne Mäe.
Tekokad lennutas Sitsiiliasse