Age – Teko vilistlane Konditorlauget´il
12. märtsil pidas Taani kondiitriskeene 36. korda aasta magusaimat konkurssi Konditorlauget, kus valdkonna suurimad talendid võistlevad aasta leidlikuma ja peeneima kondiitritoote – Aasta Koogi valmistamisel. Tänavu peeti võistlust Crowne Plaza hotellis Ørestadis, kuhu kogunes 100 pagarit ja kondiitrit. Võsitlust korraldavad Kopenhaageni Kondiitrite gild, valdkonna töövõtjate ühendus DFFU, kondiitrikool Lokale Uddannelses Udvalg – LUU ja Teko hea parktikapartner Roskildes Zealand Business College – ZBC. Taani aasta koogi valmine on valdkonna suursündmus, koroonaga jäi vahele ainult 2020. aasta. Võistlusel hinnatakse valminud töö maitset ja välimust, professionaalseid oskusi ja toiduhügieeni valmistamisel. Esmakordselt osales Taani Aasta Koogi võistlusel Teko vilistlane Age Saks. Kondiitrivõistlusel osalesid 78 kondiitrit, Age oli ainus väljasvõistleja.
Aget soovitas esmalt külalisena vaatama ja hiljem ka võistlema praktikajuhendaja John Jønsson, kelle juures Age pereettevõttes John`s Kagehus oli pikal koolijärgsel praktikal. John on samuti üks ürituse peakorraldajatest ja kuulub kondiitrite gildi juhatusse – nii ei olnud võimalik pakkumisest ära öelda 🙂 Agele 13. koht, eripreemia väga hea töö kvaliteedi ja uudse lähnenemise eest põdrasambliku kasutamisel kaunistamisel. Esikümnesse saamise tngimuseks Taanis töötamine või Taani ametikoolis õppimine. Kohtunike kogu tõi eraldi töö välja, rõhkutades eriti kaunistusviisi innovaatilisust.
Age sõnul oli väga emotsionaalne õhtu – õnnelik, et läks hästi, sest võistluse latt on kõrge. Age kook valmistatud koosnes küpsisepõhjast, moussest, jõhvikatarretisest ja biskviitmartsipanist, kaunistuseks koogi peal pisem tükk põhjaküpsist ja Chocolalast kaasa võetud põdrasamblik šokolaadis.
Taanlased kirjutavad MigogKbh´s ja Kopehaageni kondiitrite gildi võistluse lehel.