Chef Caterina Ceraudo galaõhtusöök 🇮🇹 Itaalia toidu nädalal 2022
Itaalia toidukultuuri tutuvustamise nädala raames toimub Tallinna Teeninduskoolis 16.11 Itaalia saatkonna eestvedamisel pidulik õhtusöök, mille dirigendiks on Kalaabriast Crotone provintsist Strongolist restorani Dattilo Michelini tärniga pärjatud peakokk Caterina Ceraudo. Menüüs on:
- Tursk, kikerherned ja suhkrustatud bergamotid
- Risotto, kõrvits, puravikud ja lagrits
- Huntahven, suhkrustatud sidrun, sidrunilehed ja kartulid
- Valge šokolaad, punased marjad ja lagrits
Vaata videost, kuidas Caterina huntahvenat valmistab
Caterina Ceraudo (sünd. 1987) on alates 2012. aastast juhtinud perekonnale alates 1973. aastast kuuluvat restorani Dattilo, mida on aastaid pärjatud Michelini tärniga. Caterina õppis Abruzzo Castel di Sangros mitme tärniga pärjatud peakoka Niko Romito juures. Niko Romitolt õppis ta austust toidu ja selle loomuliku päritolu vastu, alates iga koostisosa sünnist ja kasvamisest kuni taldrikuks muutumiseni. Caterina Ceraudo toiduvalmistamine koosneb elegantsetest näilise lihtsusega roogadest. Caterina tööd iseloomustab tehnikate täiuslik valdamine ja suur kirg näidata Lõuna-Itaalia Kalaabria provinstile iseloomulikke roogi kaasaegses võtmes.
Tema pühendumist on märgatud, ta on olnud kahel korral Itaalia aasta naiskokk, 2016. aastal “Identità Golose” ja 2017. aastal Michelini valikute alusel. 2022. aastal omistati talle Michelini rohelise tärni auhind pühendumise eest mahepõllumajandusele, jätkusuutlikkusele ja keskkonnale. Caterina võitleb toidu raiskamise ja toidu väärtuse taasavastamise eest.
Tallinna Teeninduskoolis andis Caterina ka meistriklassi, kus jagas konkursi “Festa del Gusto” muljeid.