Erinevad jahud
Tänapäeval peavad pagar-kondiitritoodete eriala õppijad teadma ka erinevate toitumisvajadustega inimeste toitumisega seonduvat. Nii on nende õppekavas moodul “Erinevatest jahudest tainatoodete küpsetamine”, kus õpitakse ka gluteenivaba küpsetamist. PK21-PE õppijad küpsetasid iseseisva töö raames kodus gluteenivaba küpsetise, mida tunnis degusteeriti ja esitleti. Lisaks kooli töötajatele osales tunnis ka Eesti Tsöliaakia Seltsi koolitaja Kätlin Talumaa, kes tunnustas õppijaid maitsvate toodete ning hea valiku eest. Õppijad olid küpsetanud nii vahvleid, pannkooke, küpsiseid, muffineid, torte, pulgakomme kui erinevaid kooke. Erialaõpetaja, Eesti Tsöliaakia Selts juhatuse esimees Aive Antson, ütles et tsöliaakiaga inimesena sõi ta Kevadlille küpsiseid viimati 30 aastat tagasi. Saame olla kindlad, et õppijad viivad saadud teadmised gluteenivabast küpsetamisest, nende toorainete valikust ning ristsaastumise vältimisest ka enda praktika- ning töökohtadesse.