Teko õpilane saavutas rahvusvahelisel restoraniteeninduse võistlusel 4. koha
31. märtsil toimus Portugalis Douro-Lamego piirkonna hotelli- ja turismikoolis 30. restoraniteeninduse võistlus Coupe Georges Baptiste. Coupe Georges Baptiste on üks Euroopa hinnatuim võistlus, mis on suunatud kutsekoolide restoraniteenindajatele. See iga-aastane konkurss on toimunud alates 1991. aastast ja ka Eesti on olnud antud võistluse organiseerija.
Professionaalsete teenindajate tuleproovis osalesid 12 riiki ja Eestile tõi tihedas konkurentsis 4. koha Tallinna Teeninduskooli toitlustusteenindaja eriala õpilane Karolina Lass ning toitlustusteeninduse ja majutuse juhtivõpetaja Kaimar Palm.
Võistlusülesanded:
- Lauakatmine – ümmargune laud tuli katta neljale etteantud menüü põhjal
- Veinide ja kange alkoholi pimedegustatsioon – etteantud nimekirjast (9 jooki), tuli pimesi tuvastada ära 3 jooki
- Kirjalik test – 40 erialast ja kultuurilist küsimust
- Tellimuse võtmine – etteantud menüü põhjal oma müügioskusi kasutades soovitada toite vastavalt kliendi vajadustele
- Kala serveerimine (queridon) – käruteenindus – külaliste ees tuli eemaldada tervelt kalalt naha, luud ning serveerida filee kahele külalisele
- Avokaado-kreveti kokteilsalati valmistamine (queridon) – külaliste ees salatikastme valmistamine ja salati kokkusegamine ja serveerimine
- Piprapihv (queridon) – piprapihvi flambeerimine, piprakastme valmistamine ning steigi ja kastme serveerimine lisanditega
- Flambeeritud pirn (queridon) – külaliste ees kastme valmistamine, pirni küpsetamine, valmisroa flambeerimine ja serveerimine
- Kokteilide valmistamine – etteantud joogimenüüst loosiga tõmmatud kokteilide valmistamine
Võistlustel käimist toetas Erasmus + õpirände projekt.