Intervjuu koka eriala õpilasega
Intervjuu kolmanda kursuse kokaõpilase Georg-Erich’iga, kes juba peatselt kooli lõpetab.
Kuidas Sa sattusid Tekosse koka erialale?
Juba väikese lapsena toimetasin vanaema, ema või tädiga köögis, vaatasin ja aitasin toiduvalmistamisega. Arvan, et tänu sellele sain kokkamise pisiku. Lisaks, mu endine naaber töötas kunagi Tekos kokaõpetajana, temalt sain infot kooli ja eriala kohta ning 8. klassis olin kindel, et lähen Tallinna Teeninduskooli kokaks õppima.
Mis paneb kokanduses Sinu silmad särama?
Kindlasti toidud ja road, mida saame ise valmistada ja maitsta. Uued retseptid ja toiduained, mis hoiavad maitsemeeled elevil. Ka kõik erinevad praktikad, restoranid ja köögid, kus olen käinud. Mul on olnud nii häid kui ka halvemaid kogemusi, kuid enda arendamise ja silmaringi avardamise jaoks on oluline olla kohal ja valmis endast parima andma igal hetkel.
Kuidas kirjeldaksid Teko õpinguid ja kooli õhkkonda?
Mul ei olnud palju aimu, millised õpingud ja need 3 aastat olema saavad. Eriala tunde oli palju, nii teoreetilisi kui ka praktilisi, kus saime teoorias õpitud teadmised proovile panna. Praktikakohta valides küsi õpetajalt teiste õpilaste tagasisidet restoranide ja köökide kohta, kunagi ei tea, millise kogemuse sa sealt saad, kuid valmis peab olema kõigeks. Kooli õhkkond on huvitav, palju erinevaid õpilasi erinevatel erialadel. Õpetajad on väga sallivad ja hoolivad ning alati valmis õpilasi abistama.
Mis soovituse annaksid inimesele, kes soovib tulla koka eriala õppima?
Kindlasti ole tähelepanelik ja tee kaasa, kuula ja pane kirja uus info, sest päris kõike ei saa koheselt pähe talletada. Ole viisakas ja austav enda ning teiste vastu. Soe soovitus – ära võta kõike kergekäeliselt ega kogu omale tegemata töid.