Kokaõpetajate osaluspraktika restoranis Merineitsi
Teko kokaõpetajatel-praktikajuhendajatel oli 23.02.2024 suurepärane võimalus tutvuda restoran Merineitsi köögiga ning saada osa õhtusöögist ja kabaree-etendusest.
Sokos Hotel Viru personalijuhi Airi Neemre kutsel sooritasid osaluspraktikat Teko kokapraktika juhendajad: Diane Sarapuu-Kelder, Ljudmilla Koltšenko, Kristi Tiido, Sofia Vakulich, Natalja Bondareva ja Anne Mäe.
3-käigulisel õhtusöögil oli võimalus valida kolme eelroa ja kolme pearoa vahel, dessert oli kõikidele külalistele seesama. Enamus valis eelroaks kaheksajala carpaccio & kammkarbi tartari, milles meid intrigeeris valge šokolaadi vaht soolases eelroas. Maitsed oli mitmekesised ja sobisid hästi kokku, järelmaitses oli õrnalt tunda valge šokolaadi huvitav nüanss. Teisel eelroal – pardi confit & hanemaksa-crémeux – täiendas head maitset huvitav väljapanek, milles oli kasutatud želeed. Läbipaistev läikiv želee oli korrektselt vormistatud, kattes pardimaksa confit’d ja kaitstes seda kuivamise eest.
Pärast eelrooga algas kabaree-etendus, mis kestis 40 minutit. Etendus oli hoogne, huvitavate kostüümilahendustega, laulis 3 solisti ning tantsijad olid Eesti revüüteatrist.
Kabareeosale järgnes pearoog, enamus valis siia ballotine, mis serveeriti kartuli-leivakroketi, köögiviljade ning beurre blanc kastmega. Maitsed ja tekstuurid sobisid hästi kokku, roog oli kaunilt serveeritud. Pearoog veisest oli samuti isuäratav, lisandiks kõrgel tehnilisel tasemel valmistatud kartuli-pavé, musta küüslaugu püree, seene-duxelles, hapukas porgand ja Madeira kaste. Airi valis pearoaks vuti ja tema sõnul oli see väga maitsev.
Meie osaluspraktika üks eesmärk oli tutvuda restoran Merineitsi köögiga ning kabaree-õhtusöögi valmistamise köögipoolega, enne pearoa väljapanekut saime näha ja kuulda kokkadelt, kuidas toimub 170 külalisega õhtusöögi valmistamine, nii et toidud jõuaksid külalisteni sobival temperatuuril, kaunilt väljapanduna ning kvaliteet ei kannataks ühegi portsjoni puhul. Meil oli rõõmus kohtumine endise õpilasega, kes töötab juba aastaid Merineitsi köögis ja juhendab Teko kokapraktikante.
Tore oli ka teenindus: meie lauda aitas lisaks põhiteenindajale teenindada hotelliteeninduse eriala praktikant Viktorija (HT22-PV). Viktorija sai hästi hakkama: tutvustas eesti keeles menüüd ja joogikaarti ning võttis vastu toidu ja jookidele tellimused ning serveeris neid koos oma juhendajaga. Kell 22:00 tema praktikapäev lõppes, sest ea tõttu ei tohi ta hiljem töötada.
Pärast kabaree-etenduse teist osa järgnes magustoidukäik, desserdiks serveeriti maasikad & piim. Taaskord jõudis lauale detailideni läbimõeldud roog, kus oli tunda värskust (maasikasalat), kreemisust (hapupiima-panna cotta), külma ja magusat (soolakaramelli jäätis) ja krõbedat-krõmpsuvat tekstuuri (kuivatatud piim).
Õhtu lõpetasime ühispildiga ja olime tänulikud, et Sokos hotel Viru restoran Merineitsi meile sellise võimaluse pakkus.
26. veebruarist alustas Original Sokos Hotel Virus praktikat 2 kokaõpilast (nendest üks juba kolmandat korda).
Osaluspraktika muljed pani kirja Anne Mäe.