Prantsuse suursaadiku ja Eesti Vabariigi Kantselei peakoka ühiskokkamine
Tallinna Teeninduskooli külastasid tulevase Goût de / Good France ürituse raames Prantsuse suursaadik Emmanuel Mignot ja Eesti Vabariigi Kantselei peakokk Taigo Lepik.
Goût de / Good France on ülemaailmne gurmeeüritus, mis algatati 2015. aastal Prantsuse Euroopa ja Välisasjade Ministeeriumi ning peakokk Alain Ducasse’i poolt. Prantsusmaa on oma maine välja teeninud restorani- ja gurmeeköögi teerajajana ning sellise suurejoonelise ürituse abil tähistatakse pika ajalooga Prantsuse kokakunsti tipptaset.
Prantsuse suursaadik Emmanuel ja peakokk Taigo valmistasid Teko õpperestoranis kahte rooga: Veau Marengo ja Pain Perdu.
Veau Marengo on hõrk vasikaliharoog. Legendi järgi lasi Prantsuse keiser Napoleon pärast Marengo lahingu võitmist oma kokal valmistada võiduroa. Kohaliku tooraine (tomatid, sibulad, seened, valge vein, vasikaliha jmt) abil valmiski Veau Marengo.
Pain Perdu on meile rohkem tuntud roog – vaesed rüütlid. Taigo valmistatud vaesed rüütlid ei olnud aga sugugi “vaesed”, vastupidi, rikkalikkust lisasid flambeeritud rabarber ja rabarberi-kefiirijäätis.
Kogu seda vahvat ühiskokkamist filmiti Kanal 2 poolt saate “Täistund” jaoks. Saade läheb eetrisse maikuu jooksul.