Gluteenivabad maitsed
11.detsembril kaitsesid meie pagar-kondiitri õpilased rühmast PK-23 oma iseseisvaid töid. Nad olid eelmisel õhtul usinasti vaeva näinud, küpsetanud terve õhtu gluteenivabu küpsetisi, et neid presenteerida järgmisel päeval oma rühmakaaslastele ja õpetaja Aive Antsonile. Üheskoos kaeti laud ja iga küpsetise juurde räägiti valmimislugu. Õpilased valisid ise retsepti, mille põhjal otsisid ja valisid erinevatest poodidest vajaliku tooraine. Toodete valmistamisel tuli jälgida kindlasti, et ei toimuks ristsaastumist.
Õpilased valmistasid mitmeid maitsvaid gluteenivabu küpsetisi, milleks olid vaarikatort, mandlijahust šokolaadikook mustikatega, makroonikook, õuna-rabarberikook, mandlijahust küpsised, meekook, riisijahust klassikaline kohupiimakook, porgandikeeks, valge šokolaadikook jõhvikatega, kõrvitsa-kaeraküpsised ja riisijahust vahvlid.
Õpilased tõestasid järjekordselt, et gluteenivabad küpsetised võivad olla väga maitsvad.