Menüü koostamine ja kalkulatsioon toitlustusettevõttes
Ootame toitlustusettevõtte töötajaid, kes puutuvad kokku menüüde koostamise, toote omahinna arvutamise ja müügihinna kujundamisega ning toiduainete kulu ja toidu energeetilise väärtuse ning toitainete sisalduse arvutamisega koolitusele, mis käsitleb menüü koostamine ja kalkulatsioon toitlustusettevõttes.
Õppe alustamise nõueteks on minimaalse haridustasemena põhiharidus. Kursusest ei saa osa võtta tasemeõppes riigieelarvelisel õppekohal õppijad.
Õpiväljundid:
- arvutab tooraine vajaduse ja maksumuse ning toidu müügihinna vastavalt toitlustusettevõtte eripärale, asukohale, pakutava teenuse kvaliteedile ja ettevõtte hinnapoliitikale
- koostab tehnoloogilisi – ja kalkulatsioonikaarte
- koostab menüüd ja pakkumised vastavalt menüü koostamise põhimõtetele, toitlustusettevõtte spetsiifikale ning erinevat tüüpi einetele, arvestades hooajalisust, kliendi soove ja vajadusi (näiteks iseteeninduslauad, pulma-, juubeli- ja muud teemalauad)
Õppe sisu:
- Menüüde liigid ja menüü koostamise reeglid
- Menüüde analüüs Hinnakujunduse alused toitlustusettevõttes, hinna ja kvaliteedi suhe
- Töötlemiskao olemus, kaonormide tabelite kasutamine tehnoloogiliste kaartide koostamisel Toiduainete kulu arvestus
- Omahinna arvutamine, müügihinna kujunemine
- Kalkulatsioonikaartide koostamine
- Mitmekäigulise menüü kalkulatsiooni koostamine
KOOLITUS ON OSALEJATELE TASUTA
Koolitust rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondist ning täpsemat infot näed koolituste kohta siin.