Pootsmanivilest üheksasabalise kassini – kambüüsijutud merekokandusest 19.10
Näljast koriseva kõhuga, pidevalt janune, pootsmani üheksasabalisest kassist innustatuna – nii avastati kunagi Maailmamere avarused. Juttu puhub vana merekaru Rein Albri Eesti Mereakadeemiast, kambüüsis toimetab Tallinna Teeninduskooli kokaõpetaja Dina Aarma. Koolitusel saate teada ning maitsta, mida sõid- jõid vanasti meremehed pikkadel mereteedel kaugetele maadele nii sõja- kui ka kaubalaevadel.
Koolituse maht: 5 akadeemilist tundi
Toimumisaeg: 19.10, kell 15.00-19.00
Koolitajad: Dina Aarma ja Rein Albri
Osavõtutasu: 19 €
Registreeru koolitusele siin
Koolitusel on kavas :
Räägime toiduvalmistamisest laevadel juba aastast 1519 Hispaanias ja lõpuks jõuame peaaegu tänapäeva meremeeste toitumise ja etiketini.
- Erinevad toiduained menüüs – kuivained, soolatud toiduained, värsked toiduained (kaasa võetud ja merereisil varutud), konservid, vein, õlu, rumm, vesi, grokk.
- Mida söödi kui enam midagi süüa polnud?
- Toidunormid laevadel, toidu varumine ja toiduainete säilitamine laevas.
- Toidukorrad laeval (hommikusöök, lõunasöök, õhtuoode ja õhtusöök)
- Mis toimus kambüüsis – rokakeetja kuningriigis?
- Ohvitseride ja madruste söömalauad-, kombed ja joogitoostid.
- Maitseme meremeeste ühe päeva toite – hommikusööki, lõunasööki, lemmikrooga ja päeva lõpul ka preemiajooki