Eesti noorkokkade meistrivõistluse Noorkokk 2017 Teko eelvoor 11.10.2017
Eesti aasta koka võistlused on 25. korda toimuva väärika ja pika traditsiooniga Tallinna Toidumessi programmi üheks nurgakiviks. Saabuv Eesti Vabariigi 100. sünnipäev annab inspiratsiooni võistlejatele ja lisab pidulikkust korraldusele. Noorkokk 2017 võistlus toimub Eesti kokkade meistrivõistluste raames. Võistluse peaeesmärk on propageerida koka eriala ja teadvustada õpilastele täisväärtusliku toidu tähtust nii enda kui oma kaaskodanike ehk tulevaste klientide toidulaual. Võistlus võimaldab kutseõppeasutuste õppuritel näidata oma erialaseid oskusi ja tõsta toitlustusvaldkonna kutsehariduse taset ning mainet. Lõppvõistlusele pääseb Tallinna Teenidnuskoolist üks esindaja, sinna pääsemise nimel võistleb viis Teko õpilast:
- Andrei Novik (KK16-KV1)
- Cätlyn Priks (KK14-PE)
- Kirill Beljakov (KK14-PV2)
- Käthlin Lahe (KK14-PE)
- Nikita Korzin (KK16-KV1)
Teko eelvõistlus toimub 11.oktoober 2017.
Võistlusülesanne
Valmistada 2-käiguline pidulik lõuna (pearoa kohustuslik tooraine on pardikoib, desserdis tuleb kasutada Nopri kohupiima ja must leiba)
Tehniline kindlustatus
Igal võistlejal kasutada neljane gaasipliit. Kombiahi, külmik (+2 … +6 °C), salamander on võistlejate vahel jagamises. Individuaalseid elektrilisi väikevahendeid ja -seadmeid võib iga võistleja kaasa võtta maksimaalselt 3 tükki, kuid mitte rohkem kui kogukaalus 5 kg. Võistlus toimub 3. korruse köökides.
Ajakava
9.00-9.30 töökohtade loosimine, töövahendite ja tooraine komplekteerimine
9.30 praktilise töö algus
11.30 pearoa serveerimine (2 portsjonit)
12.30 desserdi serveerimine (2 portsjonit) töökohtade ja köögi koristus
13.30 tagaside võistlejatele
Hindajateks on Teko kokaõpetajad.