Teko õpetajad ja õpilased on aja jooksul läbiproovinud ja mugandanud hulgliselt erinevaid retsepte. Et need ei jääks vaid koka- ja pagarilabori seinte vahele ei jääks, toome põnevamad ja parimad neist ka avalikkuse ette.
2017. aasta kevadel sai kaante vahele “Kalaretsepte moodsa eesti köögi kokandustundidest”, mille retseptid koostas Eero-Olavi Kippa. Üheks kokanduseriala tundides käsitletavaks teemaks Tallinna Teeninduskoolis on moodne Eesti köök. Neis tundides antakse ülevaade Eesti köögi kujunemisest ning kohandatakse tuntud ja põlvkondade jooksul armsakskujunenud maitseid tänaste arusaamadega – kaasaegsed road on tervislikud ja kosmopoliitsemad kui varem.
Parim viis kanda edasti rahvusliku köögi tavasid, on aidata noortel kokkadel arendada traditsioonilisi ja autentseid maitseid. Unustatud heade retseptide uurimisel ja
dekonstrueerimisel julgustavad ja toetavad kokaõpilasi rahvusvahelise kogemusega kokaõpetajad ja nimekad peakokad, kes oma põhitöö kõrvalt käivad järelkasvu koolitamas.
Kala on suurepärane toiduaine, vähesele kalorisisaldusele vaatamata on selles 13-23 % täisväärtuslikke valke ja väärtuslikke vitamiine. Kala sisaldab olulist Omega-rasvhapet, lisaks rikkalikult mineraale: kaaliumi, rauda ja fosforit ning vähirakkude arengut pidurdavat mikroelementi seleeni. Moodsa eesti köögi kokandustundide Eesti kui mere- ja kalariigi kuvandit
toetavad retseptid on enamuses kokku pannud kokaeriala vilistlane Eero Olavi Kippa, kes on leidnud taas tee Tallinna Teeninduskooli, nüüd siis õpetajana. Eero loodud retseptid on
traditsioonilistest varakevadel kättesaadavatest toorainetest – räimest, ahvenast, kohast ja särjest, sekka suutäis särtsakat vürtsikilu.
Viimases retseptis toorainena kasutatud ümarmudil on võõrliik, kellel on suurepärane valge liha. Mudil võiks leida tihedamini tee meie köögilauale – selle mõtte toetuseks
on Teko õpetaja Ilona Säälik loonud jaapanipärase retsepti ümarmudilast misomarinaadis.
Kalaretseptid leiab siit, soovi korral võib alla laadida ka pdfina.
Toredat katsetamist ja mõnusat maitsmist!
Kõik retseptid leiad siit.