Triinu San Martini leib
Triinu Sepa 2017. aasta Leivanädala võidutööks valminud maltapärane San Martini leib sobib suurepäraselt advendiaja sissejuhatuseks.
San Martini leib / Hobz ta’ San Martin
- 200 g sarapuupähkleid
- 200 g kreeka pähkleid
- 200 g kivideta datleid
- 75 g sultana rosinaid
- 100 g viigimarja
- 50 g kuivatatud ananassi
- 2 muna
- 2 supilusikat piima
- 5 supilusikat jahu
- 4 supilusikat suhkurt
- 1/4 teelusikat jahvatatud nelki
- 1/2 teelusikat kaneeli
- võid
- peotäis mandleid
Tükelda datlid ja viigimarjad pähkli suurusteks tükkideks. Murra kreeka pähklid veidi väiksemaks.
Eralda munakollane ja -valge. Vahusta munavalged õhuliseks vahuks. Lisa vahule munakollased, jahu, suhkur, piim, kaneel ja nelk. Sega ühtlaseks massiks.
Sega juurde sarapuupähklid, kreeka pähklid, datlid, rosinad, viigimarjad ja ananass.
Soojenda ahi 180 kraadini. Määri ümmargune vorm (ca 28 cm diameetriga) võiga kokku ning raputa peale jahu, kuid puhu üleliigne ära.
Pane segu vormi ning lao mandlid kõige peale (maltalased panevad need ringikujuliselt).
Küpseta ahjus 30 minutit. Võta vorm ahjust välja ning lase sellel umbes 10 minutit vormis jahtuda, seejärel võta küpsetis vormist välja ning lase restil lõpuni jahtuda.