Karaskite valmistamise töötuba
Koolituse maht: 4 akadeemilist tundi
Toimumisaeg: 13.12, kell 17.00-20.00
Koolitaja: Dina Aarma
Osavõtutasu: 19 €
Registreeru koolitusele siin
Koolituse tutvustus:
Karask, murdes kohmakas, on kiirleib. Karask on keefiri, hapu või petipiima, kohupiima ja ka jogurtiga tehtud odra või jämedast nisujahu tainast küpsetis. Karaskitainad on pehmed ning neid saab plaadil või vormis lusikaga laiali ajada. Odrajahust valmistatud karask kuulub Eesti rahvustoitude hulka, on ka Iiri, Šotimaa jt maade rahvustoit. Karaski kergitusainena kasutatakse valdavalt söögisoodat, aga ka pärmi. Karaskitainale võib lisada köögivilju, kuivatatud puuvilju, lihakuubikuid, juustu, pähkleid, ürte jne. Karaskit võib küpsetada nii lamedana ahjuplaadil kui ka madalamas või kõrgemas ahjuvormis (keeksivormis). Karaskit süüakse võimalikult värskelt. Juurde võib pakkuda võid, maitsevõid ja piima, keefiri aga ka teed.
Töötoas valmib neli erinevat karaskit:
- Kohupiimakarask (juustu ja röstsibulaga, ürtidega, kuivatatud tomatiga)
- Porgandikarask
- Kõrvitsakarask
- Karask pähklite ja peekoniga