Artur Kazaritski loeng 30.11
30. novembril tuleb Tallinna Teeninduskooli Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis (Nordic Council of Ministers) kutsel White Guide raames oma kärjäärist rääkima tippkokk Artur Kazaritski. Loeng algab 14:00 ja toimub auditooriumis B215. Registreeru loengule siin
Artur Kazaritski lõpetas Sillamäe Ametikooli siis, kui Eesti restoranitaeva ere täht oli Michael Bhoola ja Mart Tomsoni Pegasus, kus käis Artur ka praktikal. Järgnes töö Helsingi legendaarses Chez Dominiquesis Hans Välimäkiga. Siis kokaamet erinevates USA ja Jaapani restoranides ning naasemine Skandinaaviasse, kus viimastel aastatel töötas esmalt Oslos Maaemos ning seejärel Geraniumis Kopenhaagenis.
Geranium on vist iga meie kandi koka unistuste tööpaik. Põhjamaade parima restorani osanik ja peakokk Rasmus Kofoed on tuntud oma sihikindluse poolest. Sellest annavad tunnistust kolm Bocuse’i võistluse auhinda, mis restoranis nähtaval kohal eksponeeritud. See pilt on küllap üks kõige levinumaid, mida restorani külalised sotsiaalmeediasse üles riputavad.
Geraniumi sipelgapesana kihavas köögis on Artur veetnud suurema osa oma viimaste aastate ajast. Tallinnas teeb ta 29.11 õhtusöögi restoranis Juur.
Tallinna õhtusöögi ajal töötab ta juba järgmises Kopenhaageni restoranis, Kadeaus. Samuti väga sihipäraselt oma teadmisi ning oskusi edasiarendav Artur siirdub sinna, et saada uus kogemus, mida tal seni veel ei ole – töötamine peamiselt ühelt saarelt pärit ning seal ise osaliselt kasvatatud toorainetega.