Mis on sushirrito?
Jaapani toidukultuuri aluseks on värsked ja kvaliteetsed toorained, millest valmistatud toidud peavad olema kindlasti kenasti serveeritud. Sushi on traditsiooniline Jaapani toit, aga on väga populaarseks saanud ka mujal maailmas. Sushi valmistamise oskus on vajalik igale hobikokale ja toidugurmaanile, kes peab lugu tervislikust toidust ja soovib oma sõpru üllatada.
Koolituse maht: 3 akadeemilist tundi
Toimumisaeg: 8.02, kell 17.30-20.00
Koolitaja: Ilona Säälik
Osavõtutasu: 39 €
Registreeru koolitusele siin
Sushikoolitusel keerame traditsioonilisi makirulle (ka uramakisid), vormime nigiri-sushisid, aga saame osa ka Mehhiko ja Jaapani armastusloost ehk sushirrittost ning kui veab, siis saame teada ka ahjusushi salaretsepti. Ja koduteele saab igaüks kaasa teha ka temakisushi, mis on Jaapani populaarne tänavatoit. Wasabi, sojakaste ja ingver täiendavad seda maitsebuketti. Soovi korral sobitame sushi kõrvale ka kergeid valgeid veine ja käsitööõlut ning saket. Sushikoolitusel räägitakse, kuidas teha ja millest teha, aga tehakse kõik ka ise läbi.
KAVA
- soojenduseks misosupp ja roheline tee
- ülevaade sushikultuurist ja toorainetest
- hosomaki lõhe ja kurgiga
- uramaki lumekrabiga (California)
- nigiri lõhega
- gunkan wakamega
- sushirritto
- temaki sushi
Ilona on filoloogist kirglik toidugurmaan ja hobikokk, kelle erilisteks kirgedeks on põhjamaad ja Jaapan. Ilona on haridusteaduste magister ja EPALE täiskasvanuhariduse saadik, aga on täiendanud end ka koka erialal.
Põhitööna on ta Tallinna Teeninduskoolis soome keele ja teeninduse õpetaja, aga lisaks inspireerib inimesi erinevatel toidukoolitustel.
Armastus sushi ja Jaapani vastu viis selleni, et kolm suve on ta olnud mobiilise sushikohviku SummerSushi peakokk. Ilonale ei meeldi keskpärasus ega lihtsad lahendused, seega hoiab ta end toidumaailma trendidega kursis ja katsetab alati midagi põnevat. Tema firmaroogadeks on sushirritto ja ahjusushi, millest võib lausa sõltuvusse sattuda.