Teko meistrivõistlused 2018
Teko meistrivõistlused toimuvad 2.02.2018 ja taas selguvad Tallinna Teeninduskooli parimate kutseoskustega noored. Põhja-eesti suurim majutuse-teeninduse-kaubanduse valdkonna ametikool – Tallinna Teeninduskool (edaspidi Teko) korraldab neljandad koolisisesed meistrivõistlused, kus testitakse võistlustingimustes kõikide erialade õpilaste paremikku kümnel võistlusalal.
Meistrivõistluste ajakava:
9.00-9.15 võistluste avamine
9.30-15.30 võistlused
15.30-16.00 žüriide kokkuvõtted ja tagasiside võistlejatele
16.00-17.00 autasustamine
Eesti 100 võistlus toimub koostöös Eesti Piimandusmuuseumiga. Võistlus toimub kahes voorus – kirjalik eelvoor ja praktiline lõppvoor. | |
Kuldne kulp 2018 võistlusel selgitatakse välja Tallinna Teeninduskooli parim kokk. Piduliku lõunasöögi teemalisest võistlusest võivad osa võtta kõik Tallinna Teeninduskooli kokaõpilased. Eelvoor toimub kirjalikult, koostada tuleb pidulik lõunasöök, mis koosneb tervitussuupistest, pearoast ja desserdist, lähtudes toidukorvis olevast toorainest. Toidukorvis on kasutatud tooraineid, mis valiti võitjate hulka konkursil Eesti Parim Toiduaine 2017. | |
Kokkade seitsmevõistlusel 2018 demonstreerivad kolmeliikmelised võistkonnad kokaõpilastest ja kokandushuvilistest oma erialaseid oskusi ning meeskonnatööd. Võistlusetappides 1-6 võistleb üks võistlejatest (kordamööda, vastavalt loosinumbrile). Viimases võistlusetapis tuleb serveerida valmistatud toidud meeskonnatööna (kõik võistlejad). Iga etapi lõpus hindab žürii, mis koosneb peakokkadest ja oma eriala spetsialistidest koos õpilasžüriiga, etteantud ülesannet. Hinnatakse meeskonnatööd, tehnoloogia tundmist, hügieeni, valmistatud toitude maitset ja välimust. | |
Teko kelner 2018 võistlusaladeks on salvrätikute voltimine, aja peale veini täpsusvalamine, särgi triikimine. Lisaks casual lõunalaua katmine kahele ja lauateenindus. Kohtunikeks on oma valdkonna spetsialistid ja tööandjad. | |
Teko komm 2018 on magusasõprade unelmate võistlus. Iga võistleja peab valmistama kahe erineva maitse, kuju ja viimistlusega käsitöökomme teemal “Eesti loodus – marjad”. Hinnatakse meisterlikkust (tehnoloogia, töökorraldus, töö keerukus, säästlikkus), valminud kommide välimust ja sisu ning kommide maitseomadusi. | |
Teko kondiiter 2018 võistlusel osalejatel tuleb valmistada 1,5 kg tort “Eesti loodus – aastaajad”. | |
Teko majutusteenindaja 2018 võistlus koosneb kahest osast. Esmalt pannakse õpilased proovile erinevates majapidamistöödega, seejärel tuleb näidata oskusi ja teadmisi hommikusöögilaua teenindamises. | |
Teko müügiproff 2018 võistlusel võtavad omavahel mõõtu kaubandusvaldkonna õpilased, kellel on lahendada kolm ülesannet – individuaalaladena kauba vastuvõtt ja praktline müügisituatsioon ning meeskonnatööna kaupade väljapanek. Hinnatakse suhtlemisoskust, probleemi lahendamise oskust, arve täitmise korrektsust, toodete tundmist, eneseväljendust, ajas püsimist, väljapaneku korrektsust, kompositsioonitehnikaid, kaupade sobivat naabrust ja meeskonnatööd. | |
Teko pagar 2018 võistlusel osalevate leivameistrite ülesandeks on valmistada kaks soolase täidisega segajahust pärmitaigna punutust teemal „Eesti loodus – mets ja meri“. Hinnatakse meisterlikkust (kasutatud tehnoloogiat, töökorraldust, töö keerukust), toote välimus ja sisu, toote maitseomadusi (konsistentsi, maitsesobivust) ja tööhügieeni. | |
Teko spaateenindaja 2018 võistlus koosneb kolmest osast – klassikaline maniküür, spaahoolitsus ja küünte lakkimine. Hinnatakse professionaalsust, puhtust ja töö täpsust, käte ja küünte üldmuljet. |