Kuldne Kulp 2018
Tallinna Teeninduskooli kokkade konkurss
JUHEND
Toimumise aeg: 2. veebruar 2018
Korraldaja: Tallinna Teeninduskooli toitlustuse valdkond
Osavõtjad: võistlusest võivad osa võtta kõik Tallinna Teeninduskooli kokaõpilased.
Žürii: võistluste eel-ja lõppvooru hindab žürii. Žüriisse kuuluvad Tallinna Teeninduskooli õpetajad ja kokad Tallinna restoranidest.
Võistluste tingimused ja läbiviimine: võistlus viiakse läbi kahes voorus – eelvoor ja lõppvoor.
Võistluse teema: PIDULIK LÕUNASÖÖK
Eelvoor: eelvoor toimub kirjalikult.
Eelvoorus osalemiseks esitab võistleja 22. jaanuariks 2018 korrektselt vormistatud ja erialaõpetaja poolt heaks kiidetud aruande, mis on ette antud Exceli formaadis ja kuhu kuuluvad:
- tiitelleht;
- pearoa tehnoloogiline kaart;
- desserdi tehnoloogiline kaart;
- kaubatellimus;
- foto pearoast ja desserdist.
Aruanne esitada elektroonselt ühe failina hiljemalt 22.01.2018, kell 14.00 toitlustuse juhtivõpetajale meiliaadressil: anne.mae@teeninduskool.ee. Faili nimi peab sisaldama lisaks võistleja enda nime.
Tähtajast hiljem ja valesti vormistatud tööd konkursile ei pääse.
Eelvooru ülesanne
Koostada pidulik lõunasöök, mis koosneb pearoast ja desserdist, lähtudes toidukorvis olevast toorainest. Kasutada võib ainult toidukorvis lubatud tooraineid ja mitte rohkem ette antud kogusest.
- Pearoog – põhitooraineks on sea sisefilee ja toorsuitsupeekon (viilutatud), kaste ja vähemalt 3 lisandit. Üllatustooraine antakse teada enne võistlust breefingul ja selle kasutamine on pearoas kohustuslik.
- Dessert – bavaroise, kaste ja vähemalt 1 lisand.
Pearooga ja desserti tuleb valmistada 4 portsjonit. Eelvooru töid hindab kooližürii, tulemused tehakse teatavaks 26. jaanuaril 2018. Lõppvoor toimub 2. veebruaril 2018
Lõppvooru ülesanne
Valmistada 4 portsjonit pearooga ja desserti, millest üks pannakse välja esitluslauale ja teised viiakse žüriile degusteerimiseks. Võistlema asumise järjekord võetakse loosiga ja võistlema asumine on ajagraafiku alusel.
Kõik toidud serveeritakse vastavalt loosinumbrile.
- Pearoog serveeritakse 2,5 tundi pärast võistluste algust.
- Dessert serveeritakse 3,5 tundi pärast võistluste algust.
Toidud serveeritakse korraldaja poolt etteantud nõudele, enda nõusid võistlusele kaasa võtta pole lubatud. Nõud on ümmargused, läbimõõduga 32 ja 26 cm.
Võistlejatel on kaasas oma noad ja lisaks on lubatud kaasa võtta oma väikevahendeid (kaal, taimer, termomeeter, käsimikser/saumikser). Võistluse ajal on võistlejal kasutada üks ahi (vastavalt loosinumbrile). Mõlemas köögis on üks sous vide küpsetaja (kasutada saab seda max 8 võistlejat).
Zürii hindab lõppvoorus järgmist:
- loomingulisus;
- töökorraldus köögis;
- hügieeninõuete täitmine;
- toiduvalmistamise tehnoloogiastja etteantud ajast kinnipidamine;
- kohustusliku tooraine kasutamist
- roogade välimus ja serveering;
- roogade maitse;
- roogade omavaheline sobivus menüüs;
- tooraine ökonoomne kasutamine.
Registreerunud saavad täpsustava hindamisjuhendi.
Autasustamine
Lõppvooru tulemuste põhjal autasustatakse kolme paremat osalejat. Žüriil on õigus välja anda eripreemiaid. Lõppvoorus osalenud ja häid tulemusi näidanud õpilastel on tulevikus võimalik esindada kooli nii vabariiklikel kui rahvusvahelistel võistlustel.