Kokkade võistlus EESTI 100
Tallinna Teeninduskooli kokkade konkurss
JUHEND
Toimumise aeg: 02.veebruar 2018
Korraldaja: Tallinna Teeninduskool koostöös Eesti Piimandusmuuseumiga.
Osavõtjad: võistlusest võivad osa võtta kõik Tallinna Teeninduskooli õpilased ja töötajad.
Žürii: võistluste eel- ja lõppvooru hindab žürii, kuhu kuuluvad Tallinna Teeninduskooli õpetajad, Eesti Piimandusmuuseumi esindajad ja kokad Tallinna restoranidest.
Võistluste tingimused ja läbiviimine: võistlus toimub kahes voorus – eelvoor kirjalikult ja lõppvoor praktiliselt.
Eelvoor
Eelvoorus osalemiseks esitab võistleja 19.jaanuariks 2018 korrektselt vormistatud kirjaliku töö, mis koosneb:
- Tiitelleht (märkida nimi, õpperühm, juhendaja nimi)
- Kaubatellimus (võistlusjuhendi lisas olevas Excel vormis)
- Menüü
- Fotod einest
Osalemiseks tuleb võistlejal koostada eine, mis koosneb:
- Pearoog: Mulgipuder praetud suitsuribiga ja enda marineeritud köögiviljalisandiga
- Magustoit: „Roosamanna“ maitsepiima või kastmega. Eine planeerida 6 portsjonile
Toidukorvi on valitud toorained, mis lähtuvad Eesti traditsioonilisest köögist. Toitude valmistamiseks peab kasutama eesti köögile iseloomulikke valmistamise tehnoloogiaid kuid toidud võib serveerida modernses vormis. Vt lisaks: Vihma, H. (2017). Eesti vana aja söök ja köök. Tallinn: Menu Meedia
Kasutada võib ainult toidukorvis lubatud tooraineid maksimaalselt ette antud koguses.
Kirjalik töö esitada elektroonselt ühe failina oma erialaõpetajale, kes edastab selle hiljemalt 19.01.2018: anne.mae@teeninduskool.ee
Tähtajast hiljem esitatud tööd konkursile ei pääse!
Eelvooru tulemused 26. jaanuar 2018
Lõppvoor
Lõppvoor toimub 02.veebruar 2018. Lõppvooru ülesandeks on valmistada praktiliselt eelvoorus esitatud eine ning serveerida vastavalt ajakavale.
Võistlusjärjekord loositakse ja võistluse algus on libiseva graafiku alusel. Kõik toidud serveeritakse vastavalt loosinumbrile. Enne võistluse algust toimub menüü tutvustamine kelnerivõistlejale.
- PEAROOG serveeritakse 2 tundi pärast võistluse algust;
- MAGUSTOIT 30 minutit pärast pearooga, magustoidu lisand (maitsepiim või kaste) serveerida kastmekannust.
Toidud serveeritakse korraldaja antud nõudele, oma nõusid kasutada ei tohi. Pearoa taldrik on kandiline 16 x 26,5 cm, magustoidu serveerimiseks supitaldrikud ja kastmekannud.
Žürii hindab lõppvoorus järgmist:
- loomingulisus;
- töökorraldus köögis;
- hügieeninõuete täitmine;
- tooraine ökonoomne kasutamine
- eesti köögi toiduvalmistamise tehnoloogiast ning ajast kinnipidamine;
- roogade välimus ja serveering;
- roogade maitse;
Autasustamine
Lõppvooru tulemuste põhjal autasustatakse kolme paremat osalejat diplomi ja kingitusega. Lõppvoorus osalenud ja häid tulemusi näidanud õpilastel on tulevikus võimalik esindada kooli nii vabariiklikel kui rahvuvahelistel võistlustel.
Lisa 1 Eesti100 tellimisleht
Lisa 2 Pearoa ja magustoidu retseptid ja vana aja valmistusviisid