Teko komm 2018
Teko kondiitrite kommivõistluse juhend
Toimumisaeg: 02.02.2018
Võistlustele registreerimise tähtaeg: 15.01.2018.
Korraldaja: Tallinna Teeninduskool
Osavõtjad: Võistlusest võivad osa võtta kõik Tallinna Teeninduskoolkooli kondiitri, pagar-kondiitri ja abipagari õppegruppide õpilased, kes on 2017/2018 õppeaastal kooli nimekirjas.
Võistluste tingimused ja läbiviimine: võistlus viiakse läbi kahes voorus- eel ja – lõppvoor.
Võistluse teema: KÄSITÖÖKOMMIDE VALMISTAMINE „EESTI LOODUS – EESTI MARJAD“
Eelvoor
Eelvoor toimub kirjalikuna, osalemiseks esitab võistleja 15. jaanuariks korrektselt vormistatud ja erialaõpetaja poolt kontrollitud kahe kommi tehnoloogia kaardid. Iga võistleja valmistab ja kaunistab kaks (2) erineva maitse, kuju ja viimistlusega kommi ( lõike komm ja vaba vorm – ümmargune, piklik, ruut vms). Komme valmistada 15 + 15 tk, kaaluga 0,015 kg
Tehnoloogiakaart vormistada kooli kodulehel oleva tehnoloogiakaardi vormi järgi. Kaardid esitada elektroonselt ühe failina oma erialaõpetajale, kes edastab selle Ljudmilla Iljinale. Tähtajast hiljem esitatud tööd võistlusele ei pääse.
Lõppvõistlus
Lõppvoor toimub 02. veebruaril 2018 ruumis B123
- Võistlejal on laual kommide tehnoloogia kaardid koos valmistamise juhistega
- Kõik tooted valmistatakse võistluse käigus.
- Sponsortoorainest on kohustuslik kasutada vähemalt ühte järgmistest toorainetest: valge šokolaad, piimašokolaad, tume šokolaad, naturaalne vahukoor, marjapüree, eestimaine mari.
- Spetsiifilised toorained, töövahendid on võistlejal kaasas.
- Kommid eksponeeritakse aatriumis ühise väljapanekuna ette antud karpides.
Teko komm 2018 hindamiskriteeriumid
- Meisterlikkus (tehnoloogia, töökorraldus, töö keerukus, säästlikkus) (1-20 punkti);
- Kommi välimus ja sisu (vastavus tehnoloogia kaardile ja toote tutvustusele (1-20 punkti);
- Kommi maitseomadused (konsistents, maitsesobivus, lisandid, maitseained) (1-25 punkti);
- Tööhügieen (töökoha puhtus, isiklik hügieen) (1-25 punkti);
- Vastavus teemale ja kaalule 1-10 punkti
- Kui koondtulemus on võrdne, määratakse kõrgem koht võistlejale, kelle toote maitseomadused olid paremad.
Ajakasutus: Võistlustööde valmistamiseks on aega 4 tundi. Ajalimiidi ületamisel arvestatakse iga ületatud minut miinuspunktina ja võetakse maha ühekordselt lõpp punktisummast.
Teemale mittevastavuse või sponsortoorainete mittekasutamise eest arvestatakse -5 punkti, mis lahutatakse lõpp punktisummast
Autasustamine: Kolme paremat osalejat autasustatakse diplomi ja kingitusega. Źüriil on õigus välja anda eripreemiaid. Häid tulemusi näidanud õpilastel on võimalik esindada kooli nii vabariiklikel kui rahvusvahelistel võistlustel.
Teko komm 2018 peakorraldaja on Ljudmilla Iljina