Teko kelner 2018
Tallinna Teeninduskooli teenindajate konkurss
Toimumisaeg: 2. veebruar 2018
Võistlustele registreerimise tähtaeg: 15.01.2018.
Korraldaja: Tallinna Teeninduskool
Osavõtjad: võistlusest võivad osa võtta Tallinna Teeninduskooli majutamise-toitlustamise valdkonna õpilased, kes on 2017/2018 õppeaastal kooli nimekirjas.
Žürii: Žüriisse kuuluvad valdkonna spetsialistid.
Võistluste tingimused ja läbiviimine
Võistlus toimub Tallinna Teeninduskooli aatriumis ja B korpuse teisel korrusel. Osavõtjad võistlevad korrektses restoraniteenindaja vormiriietuses ning peavad kinni isikliku hügieeni nõuetest (juhised leiab raamatust Teenindamise Kunst, lk 25-26). Töövahenditest palume kaasa võtta korgitseri, märkmiku ja pastapliiatsi. Muu võistluseks vajalik on korraldajate poolt.
Võistluse algus kell 10.00 ja toimub vastavalt eelnevalt kokkulepitud ajagraafikule.
Võistlusalad | |
Salvrätikute voltimine | Võistlejad voldivad 5 identset paari erinevas stiilis piduliku lauakatte salvrätikut. Aega 7 min. |
Veini täpsusvalamine | Võistlejad avavad ja valavad veini veinipudelist võrdselt 6 klaasi (354 ml). Valamine paremalt vasakule, järjekorras daamid härrad. Aega 3 minutit. |
Särgi triikimine | Võistleja triigib 5 min jooksul sirgeks pesust tulnud triiksärgi. |
Casual lõunalaua katmine | Laud kaetakse kahele külalise vastavalt menüüle |
Casual lauateenindus | lõunamenüü teeninduskäik:
|
Tordi lõikamine ja serveerimine | Võistlejad lõikavad ümmarguse tordi võrdselt paarituks arvuks tükkideks, serveerivad taldrikutele ja kaunistavad portsjoni olemasolevate lisanditega (selguvad kohapeal). Juubelitort tuleb seejärel, oma teenindaja müügioskusi kasutades, publikule „maha müüa“. Selgitades, mis tordiga on tegu ja miks peaks just seda torti eelistama ja proovima. |
Võistlus on individuaalne ja kohustuslik TO16-PE rühmale
Täpsustav lisainfo registreerunutele saadetakse pärast 20.01.2018