In memoriam Paul Bocuse
Tallinna Teeninduskool leinab koos gastronoomiamaailmaga kokanduslegendi Paul Bocuse (1926-2018). Nouvelle cuisine edendajana on ta mõjutanud kaudselt ka Teko kokandusõpet. Bocuse tõi kokad köögist välja ja muutis kokatöö prestiižseks ning järgis eat local põhimõtet – toit, mida me sööme, peaks pärinema kuni 100 km raadiusest. Põhjamaades on Bocuse eeskujul väljakujunenud new nordic gastronoomiasuund, mis on Teko õppekavades rakendatud moodsa eesti köögi tundidena. Tema eeskujul pööratakse siingi suurt tähelepanu tooraine kvaliteedile, toitude tervislikkusele ning esteetilisele ja minimalistlikule väljapanekule. Paul Bocuse jääb elavana hoidma Bocuse d’Or kokandusvõistlus.
Vaata ka Bocuse tribuutvideot.
«Bocuse gastronomique» kokanduspiibli leiad ka Teko raamatukogust.