Goût de France/Good France 2017 Tekos
Kolmandik turistidest nimetab prantsuse kööki ja veine üheks olulisemaks Prantsusmaa külastamise põhjuseks. Kolmandat korda toimunud gurmeeüritus Goût de / Good France tõstas tähelepanu keskmesse prantsuse elukunsti ja hõngu edasikandvad kohalikud tooted. 21. märtsil tähistas enam kui 2000 restorani 150-st riigist prantsuse gurmeepäeva. Inspiratsiooni gastronoomiasündmuse korraldamiseks said “Goût de France’i” korraldajad aastatel 1912–1914 toimunud epikuurlaste õhtusöökidest “Diners d’Epicure”, mille idee pärines tolle aja Prantsusmaa kuulsaimalt peakokalt Auguste Escoffier’lt. Ürituse eesmärgiks on prantslasliku eluviisi ja piirkondlike toiduainete tutvustamine. 25% turistidest külastavad Prantsusmaad eelkõige suurepärase köögi pärast ning prantsuse traditsiooniline õhtusöök on kantud ka UNESCO vaimse kultuuripärandi nimekirja.
Sel aastal osales ürituses ka Teko restoran koos 11 tuntud söögikohaga üle Eesti – au oli olla ühes nimekirjas koos Dominic, Hermitage, Horisont, Lusikas, MEKK, Ribe, Stenhus restoranidega. Kõik 2000 koka poolt üle maailma pakutavad menüüd hindas ja vaatas üle ning kinnitas osalejate nimekirja rahvusvaheline peakokkade žürii eesotsas peakokk Alain Ducasse’iga. Goût de France/Good France menüü koosneb aperitiivist suupistetega, eelroast, ühest või mitmest põhiroast, juustuvalikust ning magustoidust prantsuse veinide ja šampuse saatel. Prantsusepärast menüüd pakuti neljale külalistevoorule.
Häid Prantsuse köögist inspireeritud ja Prantsuse traditsioonide järgi koostatud menüüd jõudsid maitsma 66 klienti. Õpetaja Ljudmilla Koltšenko ja kokagrupp KK14-PV1 pakkusid Good France 2017 menüüna:
› Consommé aux croquants de fromage
› Quiche Lorraine aux poireaux, salade melangée / Lorraine’i quiche värske salatiga
› Coq au vin, Pommes de Terre Persillées / Kana veinikastmes seente ja köögiviljadega, petersellikartulid
› Sabayon à l’orange, Baies caramélisées / Apelsini-sabayon, karamellistatud marjad
› Sélection des fromages / Juustuvalik