Praetud räimefileed punapeedi ja kappari-tillivõiga
Retsept: Eero Olavi Kippa
- 8-10 suuremat räimefileed
- või ja õli praadimiseks
- soola, pipart
Räimefileed maitsesta soola ja pipraga ning lasta seista 10 minutit.
KAPPARI-TILLIVÕI
- 150 g võid
- 1 šalottsibul
- tilli ja murulauku
- ½ sidruni koor ja mahl
- 2 spl kappareid
Haki sibul, till ja murulauk peeneks. Või pruunista kastrulis, kurna ja lase külmas jahtuda. Jahtunud või vahusta, lisa juurde ülejäänud ained.
RUKKIJAHUPANEERING TILLIGA
- 2 dl jämedat rukkijahu
- 2 spl purustatud tilliseemneid
Rukkijahu rösti koos tilliseemnetega kuival pannil, kuni jahu hakkab pruunistuma. Räimed paneeri jahus ja prae õli-või segus 2-3 minuti jooksul kuldpruuniks.
PUNAPEEDID
- 300 g väiksemaid punapeete
- 100 g marineeritud punast sibulat.
- veiniäädikat, rapsiõli, suhkrut, soola sibulate marineerimiseks
Peedid lõika väiksemaks ja keeda koos koorega soolaga maitsestatud vees. Seejärel jahuta peedid kiirelt külmas vees maha ja koorida. Lõika sektoriteks. Sibul lõika õhukesteks
ratasteks ja marineeri. Enne serveerimist kuumuta peedid ja marineeritud sibulad pannil väheses võis.
KAUNISTUSEKS
- Punamangoldi, ürte