Ahvenasalat aedviljade ja ürdikreemiga
Retsept: Eero Olavi Kippa
- 4 nahata ahvenafileed
- praadimiseks selitatud võid
AEDVILJAD
- kollast peeti, lõigata õhukesteks ratasteks
- porgand, lõigata õhukesteks viiludeks ja jätta vette
- redist, lõigata õhukesteks ratasteks
- sparglit, keeta soolaga maistestatud vees poolpehmeks
- 4 muna, küpsetada veehaudes 75 °C juures 45 min
- salatit: 40 g punamangoldi, salatimix, tilli, murulauku
VINEGRETI KASTE
- 3 dl rapsiõli
- 1 spl dijon sinepit
- 1 dl heledat balsamicokastet
- soola, suhkrut
- musta pipart
- sidruni mahla
Segada ained vahustades kastmeks.
ÜRDIKREEM
- 50 blanšeeritud spinatit
- 100 g toorjuustu
- 100 g hapukoort
- soola
Spinatilehed blanšeerida ja kiiresti jahutada, kuivatada. Seejärel püreestada spinat koos toorjuustuga, segada kokku hapukoorega. Maitsestada soolaga, lisada võib ka tilli ja murulauku. Enne serveerimist aedviljad kuivatada ja maitsestada vinegretikastmega.