Praetud ahvenafilee odrakruubihautisega
Retsept: Eero Olavi Kippa
- 4 nahata ahvenafileed
- soola
- selitatud võid praadimiseks
Ahvenafileelt eemaldada luud. Kuivatada kätepaberiga ja asetada nahapoolega kuumale pannile. Maitsestada soolaga ja praadida mõni minut, pöörata ümber ja praadida veel natuke.
ODRAKRUUBIHAUTIS
- 200 g odrakruupe
- 1 šalottsibul
- 50 g porrut
- tilli, murulauku
- 2 spl võid
- 2–3 dl vahukoort
- 1 sidruni mahl ja koor
- soola, musta pipart
Kruubid keeta soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurnata ja pesta külma veega. Sibul ja porru hakkida, kuumutada võis paar minutit – mitte pruunistada! Lisada juurde riivitud sidrunikoor, mahl ja vahukoor, kuumutada ning lisada kruubid, hautada hetkeks. Maitsestada, lisada hakitud till ja murulauk.
LISANDIKS
- lehtmangoldi vm salatit
- ürte