Suitsumaitseline kalasupp
Retsept: Eero Olavi Kippa
- 300-400 g tomatit
- 1 šalottsibul
- 1 küüslauguküüs
- 1 spl võid
- paar oksa tüümiani
- ½ sidruni riivitud koort ja mahla
- 3–4 dl kalapuljongit
- 2 dl vahukoort
- soola
Tomatid lõigata sektoriteks ja suitsutada (suitsukapis) 5 – 6 min. Tükeldada sibul ja küüslauk ning kuumutada võis paar min. Lisada juurde riivitud sidrunikoor, tomatid, tüümian ja puljong ning keeta tasasel tulel 10 min. Kallata juurde koor ja keeta veel 5 min. Leem kurnata ja maitsestada.
- 2 kohafileed
Maitsestada kohafileed soolakurgi leemega ja lasta seista 10 min. Fileed kuivatada ja maitsestada soolaga. Fileed lõigata pikkupidi pooleks ja asetada teineteise peale, keerata toidukile abil tihkeks rulliks. Küpsetada auruahjus 50 °C. juures kuni filee sisetemperatuur on 50 °C. Jahutada kiirelt maha, enne serveerimist lõigata 2–3 cm paksusteks ratasteks.
- 2 särjefileed
Särjefileest lõigata õhukesed ribad, maitsestada soolaga. Paneerida jahus, munasegus ja panko riivsaias ning frittida enne serveerimist.
KAUNISTUSTAMISEKS
- vahustatud koort
- ürte