Kokakunst Kuressaares 2018
Kuressaare Ametikoolis toimub 9. korda noorte kokkade mõõduvõtt “Kokakunst Kuressaares”. Seekordne võistlus keskendub Eesti toitudele ja traditsioonilistele toiduainetele. Kohustuslikud toorained homsel võistlusel on sea välisfilee kondiga, vürtsikilu ja punane peet. Magustoidul profitrool, kama ja toorjuust.
Tradistiooniliselt loositakse võistlusel osalevad õpilased loositakse kaheliikmelistesse võistkondadesse, nende ülesandeks on valmistada pearoog, magustoit ja üllatustoit. Kokku osalevad võistlusel 12 kooli õpilased Eestist, Lätist ja Leedust. Tallinna Teeninduskooli esindavad Andrei Kulešov ja Krete Saluste. Andrei tiimikaaslaseks sai loosi tahtel leedu tüdruk Gintare (Kauno Maisto Pramones ir Prekybos Mokymo Centras / Kaunas Food Industry and Trade Training Centre), Kretele valis loos paariliseks Marat Lysy (Kuressaare Ametikool).
Kohtunikke juhib paar nädalat tagasi Tekos toimunud Noore Meistri poolfinaali hinnanud Eesti Peakokkade Ühenduse president Rudolf Visnapuu (Estonia Resort Hotel & Spa restoran NOOT). Samuti osaleb kohtunikuna Kuressaare Ametikooli teise kursuse kokaõpilane Erika Eding, kes võitis sügisel Belgias korraldatud AEHT võistlustelt kuldmedali.