Einevõileib porgandi-kõrvitsa salatiga
Dina Aarma, Pirje Pärimets. Retsept neljale.
- 200 g porgandit
- 400 g kõrvitsat
- 1 spl kreekapähkliõli
- 1 spl vedelat mett või suhkrut
- pisut soola
- 4 porgandikuklit
- 50 g sulatatud juustu
- 8 õhukest singiviilu
- värsket lehtsalatit
- värsket peterselli
Porgand ja kõrvits puhastada ning riivida jämeda riiviga. Maitsestada pähkliõli, mee ja vähese soolaga. Lasta külmkapis pool tundi seista. Kuklite alumisele poolele määrida sulatatud juustu, tõsta peale salatilehed, singiviilud, seejärel porgandi-kõrvitsasalat ja värsket peterselli. Katta kukli teise poolega ja serveerida. Porgandi-kõrvitsasalat sobib hästi ka põhiroogade lisandiks.