Porgandi-lillkapsa terriin
Dina Aarma, Pirje Pärimets. Retsept neljale.
Porgandipüree
- 400 g porgandeid
- 2 spl 10%-list rõõska koort
- 2 tl kartulitärklist
- 1 suur muna
- soola
Lillkapsapüree
- 300 g lillkapsast
- 2 spl 10%-list rõõska koort
- 2 tl kartulitärklist
- 1 suur muna
- soola
- vormi määrimiseks võid
- serveerimiseks värsket lehtsalatit
Tšilli-hapukoorekaste
- 150 g hapukoort
- 2 spl magushaput tšillikastet
- soola
Köögiviljad panna eraldi keevasse vette keema, keeta pehmeks, kurnata ja seejärel püreestada. Jahtunud köögiviljapüreedele segada juurde rõõsk koor, munakollane, kartulitärklis ja maitsestada soolaga. Viimasena segada juurde vahustatud munavalge.
Terriinivormi (1,5 l) ääred määrida võiga, põhjale asetada küpsetuspaber. Esimesena tõsta vormi porgandipüree, määrida laiali, seejärel lillkapsapüree. Vorm katta fooliumiga, tõsta kõrgete servadega ahjuvormi ja kallata ümber keev vesi. Terriinit keeta vesivannil ahjus 175°C juures umbes 60 minutit. Lasta jahtuda ja lüüa ettevaatlikult vormist välja. Lõigata viiludeks. Serveerida eelroana värske lehtsalati ja tšilli-hapukoorekastmega.