Tervisenädal 2017
Kevad on käes, kes alustab mahlapaastuga ja kes hakkab täitma uusaastalubadusi hakates rohkem liikuma. Nii toimus 3.-7. aprillini Tekos tervisenädal. Tervisenädala ürituse põhirõhk langes nädala tagumisele poolele, soojenduseks oli kestvusalana 3.-6.04 Kaido Tiitsi poolt veetav kulutatud kalorite, tehtud sammude ja kilomeetrite võistlus. Sellest osavõtuks tuli saata iga päeva õhtul kuni kella 23:59 oma pulsikella-aktiivsusmonitori kasutajaliidese väljavõte õpetaja Tiitsile. Parimateks kaloripõletajateks-sammutegijateks-distantsiläbijateks said – kõige rohkem jooksusamme tegi Julia Bhomrah (2. koht Arthur Vyurtts, 3. koht Kaido Tiits, 4. Andris Popp). Sammudes liikus kõige rohkem Andris Popp, talle järgnesid Kaido Tiits, Kadri Pipper, Julia Bhomrah, Pirje Pärimets, Anu Uusmaa ja Helina Alliksaar.
Tugikeskus tuletas meelde, et tervis pole mitte ainult füüsiline, vaid ka vaimne. Vaimne tervis mõjutab meie toimetulekut iseenda ja eluga. Sellist elutähtsat teadmist ei saa jätta tervisenädalal tähelepanuta! A-korpuse I korruselt leiad hulga soovitusi kuidas hoolitseda vaimse tervise eest. Nimekirja sai igaüks oma mõttega täiendada. Tee iga päev midagi, mis aitab Sul olla energiline, heas meeleolus ja tasakaalus!
6.04 kell 11.30-13.00 toimus võimlas Valentina Kravtšuki eestvedamisel Teko Pump 2017 – kehalise võimekuse test. Võistluses sai osaleda igast rühmast 5-liikmeline meeskond. Võistlusülesanneteks kätekõverdused ja selililamangust istessetõusud (käed kukla taga sõrmseongus või rinnal). Mõlema harjutuse sooritamiseks on aega 1 minut, arvesse lähevad kõik puhtalt sooritatud korrad. TekoPump2017 tulemused:
1. koht KK16-PV1 1354 punkti
2. koht KK16-PE1 989 punkti
3. koht KK16-PE2 957 punkti
Koos Gerda Sepaga aitasid menüüd tervislikumaks muuta KK16PV3 ja TO15PE. Nii pakuti aatriumis 6.04 kl 11.30-12.30 KK16-PV3 poolt tervislikke võileibu ja 7.04 kl 11.30-12.30 TO15-PE valmistas smuutisid ja muid tervislikke ampse.
Dina Aarma tuletas meelde igapäevase toidupüramiidi ja päevase toiduainetekoguse. Riina Laht ja Aive Antson andsid ülevaate magustatud jookide ja toitude suhkrusisaldusest.