Kartulipannkoogid soolalõhe ja mädarõikakreemiga
Irina Horošihh. Retsept kümnele.
Kartulipannkoogid
- 1 kg kartuleid
- 2 muna
- 40 g nisujahu
- 50 g 20% hapukoort
- soola, pipart
- praadimiseks toiduõli
Koori ja riivi kartulid jämeda riiviga, suru liigne niiskus välja. Sega kartulile juurde muna, nisujahu ja hapukoor. Maitsesta soola ja pipraga. Lase pannil õli kuumaks. Vormi kartulisegust pannkoogid (lusikaga), pane pannile ja vajuta ühtlaselt laiali. Prae madalal kuumusel 2–3 minutit kuldseks. Pööra teine külg ja prae kuldseks.
Soolalõhe
- 500 g luude ja nahata lõhefileed
- 25 g soola
- 5 g suhkrut
- 25 ml viina
Maitsesta lõhefilee viina, soola ja suhkruga. Lase seista külmas 24 tundi. Pühi pealt maitseained ja lõika portsjonideks.
Mädarõikakreem
- 100 g toorjuustu
- 20 g mädarõikakonservi
- musta pipart
Sega kõik toorained omavahel.
Serveerimiseks
- värskeid salatilehti
Kartulipannkoogid olid Teko restorani menüüs veebruaris-märtsis 2018, valmistas kokarühm KK15-PV2.