Meisterkondiiter
2018/2019 õppeaastal saab Tallinna Teeninduskoolis taas alustada õpinguid meisterkondiitri õppekaval ja lõpetada kool EKR 5. kutsetasemega.
Õppevorm: kutseõpe, tase 5
Nõuded alustamiseks: keskharidus
Õppekeel: eesti
Õppeaeg: 1 aasta
Eriala lühitutvustus: Meisterkondiiter töötab valikpagari- ja/või kondiitritooteid valmistavas ettevõttes. Planeerib ja ohjab tootmist kogu tootmisprotsessi ulatuses, vajadusel
arendab uusi kondiitritooteid, vastutab meeskonnaliikmete töö eest ja vajadusel juhendab neid. Tema käe all toimub tootearendus, mille lahendamisel rakendatakse mitmekesiseid, loovaid ja uudseid, etteantud raamidest väljuvaid lahendusi. Oma töös jälgib ja hoiab kvaliteeti ja tootlikkust, täidab ja järgib toiduhügieeni ja bioturvalisuse nõudeid, korraldab tööd ratsionaalselt ja ressursisäästlikult. Hindab oma tööd adekvaatselt ja oskab teha ettepanekuid töötulemuste parendamiseks. Juhendab kaastöötajaid muutuvates situatsioonides ja
on võimeline neid osaliselt välja õpetama. Analüüsib ja hindab iseseisvalt oma kutse-, eri- ja ametialast ettevalmistust ning tööturul rakendumise ja edasiõppimise võimalusi.
Eriala õppimine eeldab: Meisterkondiitri õpingute alustamise tingimuseks on vähemalt 4. või 5. kvalifikatsioonitaseme kutse või vastavate kompetentside ja
keskhariduse olemasolu. Õppimine toimub töökohapõhise õppe vormis, kus õppetöö toimub tihedas koostöös ettevõtetega, kus õppijad töötavad. 1/3 õppest toimub koolis (teoreetiline ja üldoskuste/teadmiste alane ettevalmistus) ja 2/3 õppest ettevõttes (erialane põhi- ja eriõpe). Koos sisseastumisavaldusega on vaja esitada meisterkondiitriks õppima asujail motivatsioonikiri, soovituskiri tööandjalt ja CV.
Õpitakse:
- Tootmistöö korraldamist
- Organisatsiooni juhtimist
- Karjääri planeerimist ja ettevõtluse aluseid
- Kondiitritoodete kaunistusmaterjalide kasutamist
- Kommide valmistamist
- Koristus- ja puhastustöid
- Valikainetena kujundusõpetust, väikeettevõtlust ja erialast inglise keelt.
Õppetöös kasutatakse ka e-õpet.
Meisterkondiitri praktika sisaldub põhiõpingute moodulites.
Kutsekvalifikatsiooni eksamid: võimalik sooritada meisterkondiitri, tase 5 kutseeksam.
Tööturu võimalused: Töötada kohvikutes jt kondiitritooteid pakkuvates ettevõtetes vahetusevanemana, peakondiitri või tootmisjuhina.
Erialased edasiõppimise võimalused: rakenduskõrghariduse tasemel turismi- ja toitlustuskorralduse erialal Eesti Mereakadeemias. Kõrghariduse tasemel: toidutehnika ja tootearenduse erialal Tallinna Tehnikaülikoolis, toitlustuse kutseõpetajaks Tallinna Ülikoolis, kutseõpetajaks Tallinna Tehnikaülikoolis või Tartu Ülikoolis.
Tähelepanu! Õpilastel tuleb osta teenindusriided ja -jalanõud.
Toetused (sõidu-, eri- ja põhitoetus): koolis on kaasaegne õppekeskkond, sportimisvõimalused, õpilaskodu. Võimalus osaleda koolisisestel, vabariiklikel ja rahvusvahelistel võistlustel, sooritada praktika välismaal. Nõustamisteenused, tugispetsialistid.
Tutvu õppekavaga