Toimus mustvalgete roogadega ebatavaline gurmee õhtusöök
26. novembril 2015 toimus Tallinna Teeninduskoolis ebatavaline gurmee õhtusöök, kus kõik road olid mustvalged!
Temaatilisele atmosfäärile andis vürtsi juurde ka interaktiivne toidu-show! Kui tavaliselt jäävad kliendid ja kokad omavahel võõraks, siis seekord avanes külalistele harukordne võimalus olla vahetus läheduses õhtusöögi valmistajatega, kes lisaks toiduvalmistamisele, kandsid road ka ise lauda.
Kulinaarse teatri korraldamine jäi teise kursuse koka eriala õpilaste ülesandeks. Ühiselt, koos rühmajuhendajate Pirje Pärimetsa ja Kristi Tiidoga, istuti maha ja hakati mõtlema, mis see täpsemalt olla võiks. Ajurünnaku tulemusel sündisid erinevad ideed ning kaalukausile jäi kaks erinevat õhtusöögi temaatikat: musvalged toidud ja „Alice Imedemaal“ stiil. Kuna mustvalgete toitude leidmine tundus õpilastele suurem väljakutse, siis langes õhtusöögi temaatika valik esimese kasuks.
Temaatika paika saadud hakati ükshaaval kirja panema kõiki toite, mis on mustad ja valged. Õpilased uurisid palju internetist ning juhendajad aitasid oma erialaste teadmistega, kuidas toitude värvusi hõlpsasti ja looduslikult muuta – üks tõhus viis on näiteks marineerimine.
Kui kõik toidud, mis on või mida annab muuta mustaks või valgeks, olid kirja pandud, hakati nendest koostama menüüd. Tänu juhendajate suurepärastele erialastele teadmistele ei osutunud see kõige keerukamaks väljakutseks ning toitude valikute raskuse punktid said kõik ületatud.
Poole raskem on hoopis toitude visuaalse poole isuäratavamaks muutmine. Piltlikult peab toit maitesma suurepäraselt ning väljanägemiselt peab roog pakkuma suurt emotsionaalset naudingut. Kliendid on harjunud, et taldrikul on palju erinevaid värve ning kõik näeb hea välja. Selle ürituse puhul ei saa me aga värve kasutada ning peame erilist rõhku pöörama toitude maitsetele.
Ürituse peamiseks põhieesmärgiks oli tuua kokad köögist välja ja panna nad klientidega suhtlema.