Esikoht Piimapäevalt
Tallinna Teeninduskooli KK15-PE2 õpilased napsasid 4. juunil Imaveres toimunud Piimapäeval valmistatud piimatoidu eest esikoha ja publikul emmiku tiitli.
Õpetaja Kristi Tiido sõnul tuli valmistada nii soolane kui magus toit, mille põhitooraine on koor. “Meie valmistasime koorese püreesupitrio, mis koosnes maapirni-, porgandi- ja hernepüreesuppidest,” ütles Tiido. “Magusaks oli meil jänesekapsa pannacotta apelsinigeeliga, mis tunnistati ka parimaks roaks nii zürii kui ka publikulemmikuks.”
Imavere piimandusmuuseumis toimus üleriigiline piimapäev “Koorene” juba 11. korda kus sai kinnitust, et eestlane on piimasööja rahvas – kohaletulnute seas olid ühtviisi populaarsed nii tootjate degusteerimisele toodud piimatooted kui kohapeal meisterkoka Lia Virkuse ning kokaõpilaste käe all valminud piimaroad.
Kultuuriprogrammi nautimise kõrval said huvilised tutvuda ka muuseumi kogu väärtuslike eksponaatidega, mis on muuseumisse jõudnud ammustest aegadest alates ja mis näitavad, kuidas Eestimaal on piima toodetud. Näha sai ka vanaaegset või ja sõira tegu.