Teko meistrivõistlused 2017
Tallinna Teeninduskool selgitab taas välja parimate kutseoskustega noored
3 veebruaril 2017 algusega kell 10 korraldab suurim kutseõpet pakkuv majutuse-teeninduse-kaubanduse valdkonna kool Põhja-Eestis – Tallinna Teeninduskool (edaspidi Teko) kolmandad koolisisesed meistrivõistlused, kus testitakse võistlustingimustes kõikide erialade õpilaste paremikku üheksal võistlusalal. Osalema tulevad ka välisvõistlejad Riiast, Vantaast ja Peterburist.
Meistrivõistluste ajakava
10.00-10.15 võistluste avamine
10.30-15.30 võistlused
15.30-16.00 žüriide kokkuvõtted ja tagasiside võistlejatele, Morten Langi akustiline live
16.00-17.00 autasustamine
Kokkade seitsmevõistlusel 2017 demonstreerivad kolmeliikmelised võistkonnad kokaõpilastest ja kokandushuvilistest oma erialaseid oskusi ning meeskonnatööd. Võistlusülesandeks on valmistada etteantud toidukorvi alusel:
› 4 portsjonit pearooga (põhikomponent hakklihast, sõmer tatar, tükeldatud köögiviljalisand ja tuletatud Bechamel põhikaste. Roa valmistamisel peab kasutama juustu). › 4 portsjonit järelrooga (kihiline magustoit riivleivaga) Võistlusetappides 1-6 võistleb üks võistlejatest (kordamööda, vastavalt loosinumbrile). Viimases võistlusetapis tuleb serveerida valmistatud toidud meeskonnatööna (kõik võistlejad). Iga etapi lõpus hindab žürii, mis koosneb peakokkadest ja oma eriala spetsialistidest koos õpilasžüriiga, etteantud ülesannet. Hinnatakse meeskonnatööd, tehnoloogia tundmist, hügieeni, valmistatud toitude maitset ja välimust. |
|
Kuldne Kulp 2017 võistlusel selgitatakse välja Tallinna Teeninduskooli parim kokk. Piduliku lõunasöögi teemalisest võistlusest võivad osa võtta kõik Tallinna Teeninduskooli kokaõpilased. Eelvoor toimub kirjalikult, koostada tuleb pidulik lõunasöök, mis koosneb tervitussuupistest, pearoast ja desserdist, lähtudes toidukorvis olevast toorainest. Toidukorvis on kasutatud tooraineid, mis valiti võitjate hulka konkursil Eesti Parim Toiduaine 2016. Peakoka tervituse kohustuslik tooraine on külmutatud krevetid. Pearoog – kohustuslikud toorained on Tallegg broileri rinnak, broileritiivad, sinna juurde lisand teraviljast. Desserdi põhikomponendiks on küpsetis. Menüüs peab olema kasutatud Farmi hapendatud täispiima ja Valio Atleet Cheddar juustu (Eesti Parim Toiduaine 2016). | |
Rannarahva uued maitsed 2017 võistlus toimub koostöös Viimsi Rannarahva Muuseumiga. Žüriisse kuuluvad Rannarahva Muuseumi esindajad, Tallinna Teeninduskooli õpetajad ja kokad Tallinna restoranidest. Võistlus toimub kahes voorus – kirjalik eelvoor ja praktiline lõppvoor. | |
Teko Komm 2017 on magusasõprade unelmate võistlus. Iga võistleja peab valmistama kahe erineva maitse, kuju ja viimistlusega käsitöökomme. Hinnatakse meisterlikkust (tehnoloogia, töökorraldus, töö keerukus, säästlikkus), valminud kommide välimust ja sisu ning kommide maitseomadusi. Lisaks jälgitakse tööhügieeni. Kommid eksponeeritakse Tallinna Teeninduskooli aatriumis ühise väljapanekuna. | |
Teko Kondiiter 2017 võistlusel osalejatel tuleb valmistada 1,5 kg tort “Presidendi vastuvõtt”. | |
Teko Pagar 2017 võistlusel osalevate leivameistrite ülesandeks on valmistada kaks soolase võidega pärmitaignast pikksaia. Hinnatakse meisterlikkust (kasutatud tehnoloogiat, töökorraldust, töö keerukust), toote välimus ja sisu, toote maitseomadusi (konsistentsi, maitsesobivust) ja tööhügieeni. | |
Teko Kelner 2017 võistlusaladeks on salvrätikute voltimine, aja peale veini täpsusvalamine, mokteili (alkoholivaba kokteili) valmistamine – võistlejad saavad võistluspäeval teada mokteili valmistamise komponendid, millest tuleb valmistada 3 identset jooki. Lisaks casual lõunalaua katmine kahele ja lauateenindus. Kohtunikeks on oma valdkonna spetsialistid ja tööandjad. | |
Teko Müügiproff 2017 võistlusel võtavad omavahel mõõtu kaubandusvaldkonna õpilased, kellel on lahendada kaks ülesannet – ostu-müügisituatsioon konkreetse legendiga ostjaga ja meeskonnatööna kaupade väljapanek. Esimese ülesande puhul hinnatakse suhtlemisoskust, klienditeenindust, kaupade tundmist. Teise ülesande hindamiskriteeriumiteks on väljapaneku korrektsus, kompositsioonitehnikate kasutamine, kaupade sobiv naabrus ja meeskonnatöö. Kolme- neljaliikmelised meeskonnad loositakse registreerimisel. | |
Teko Majutusteenindaja 2017 võistlus koosneb kahest osast. Esmalt pannakse õpilased proovile erinevates majapidamistöödega, seejärel tuleb näidata oskusi ja teadmisi hommikusöögilaua teenindamises. |