Noorkokk 2016 II ja III koht Tekosse
27.-28. oktoobril võistlesid Tallinna Näituste messikeskuses toimuva Tallinn FoodFest 2016 raames noored kokanduse, kondiitri ja pagari erialade kutseõppurid, et selgitada välja parimatest parimad.
Eesti Peakokkade Ühendus viis läbi kokandusvõistluse Noorkokk 2016. Electroluxi poolt sisustatud köökides ning seadmetega sisustatud boksides tuli igal pea- ja abikoka võistkonnal valmistada eel- ja pearoog. Võitjaks osutus Pärnu Kutsehariduskeskuse õpilane Kristiina Sireli. Teise koha sai Martin Kasperovitš Tallinna Teeninduskoolist ja kolmas koht läks Aleksander Tammingule samuti Tallinna Teeninduskoolist.
Parim noor kondiiter selgitati individuaalvõistlusel “Parim Kondiiter 2016”. Võistlustöödena tuli õppuritel kohapeal valmistada 2 kg tort „Kuldne sügis“. Tekot esindas Darja Podkovina. Võistlusel “Parim Pagar 2016” esindas Tekot Mihkel Heinvere. Võistlejad võtsid kaasa söödavatest taignatoodetest valminud kodutöö teemal „Tsirkus“ ning kohapeal valmistati võistlustööna kaks 600-grammist soolase täidisega pidulikku pirukat.
Kõikidel võistlustel hindas žürii nii võistlejate kutsemeisterlikkust, oskusi ja fantaasiat kui toote välimust, maitseomadusi ja sisu.