Selgus Teko esindaja konkursil “Noorkokk 2016”
12. oktoobril 2016 toimus Teeninduskoolis FoodFest2016 raames toimuva võistluse Noorkokk 2016 Teko eelvoor.
Eelvoor toimus ühevoorulisena, osalejatel tuli valmistada eelroog ja pearoog. Eelroa tingimusteks oli valmistada eelroog taimetoitlasele, kohustuslikeks koostisosadeks kõrvits, õun ja peet. Pearoa valmistamisel tuli lähtuda ülesandest valmistada pidulik pearoog lõhest.
Võistlustöödel hinnati iga toidu puhul eraldi toidu maitset (eelroog 1–10 punkti, pearoog 1-10 punkti), roa välimust (eelroog 1–6 punkti, pearoog 1-6 punkti) ning iga võistleja töövõtteid ja hügieeni (1–10 punkti) – köögitööd hindavad Dina Aarma ja Anne Mäe. Võistlustöid hindavad veel ka rühmad KK13-PE (koos Pille Pajulaga) ja KK16-PV1 (koos Ljudmilla Zahharovaga).
Osalejad:
- Kirill Beljakov KK14-PV2, erialaõpetaja Irina Horošihh
- Valeria Feldhuns, KK14-PV2, erialaõpetajaIrina Horošihh
- Viktoria Groznaja, KK15-KV1, erialaõpetaja Ljudmilla Koltšenko
- Nadezhda Krupa, KK13-PV2, erialaõpetaja Maria Stulova
- Martin Kasperovitš, KK13-PV2, erialaõpetaja Maria Stulova
- Ristiine Ruven, KK15-KE, erialaõpetaja Kristi Tiido
- Aleksander Tamming, KK13-PE, erialaõpetaja Diane Sarapuu-Kelder
Erialamessi FoodFest2016 raames toimuvale võistlusele “Noorkokk 2016” lähevad Teko esindajatena: Martin Kasperovitš (KK13-PV2), erialaõpetaja Maria Stulova ja juhendaja Pavel Gurjanov ja Aleksander Tamming (KK13-PE), erialaõpetaja Diane Sarapuu-Kelder ja juhendaja Radoslav Mitro.
„Noorkokk 2016” võistlus toimub Eesti kokkade meistrivõistluste raames. Võistluse peaeesmärk on propageerida koka eriala ja teadvustada õpilastele täisväärtusliku toidu tähtust nii enda kui oma kaaskodanike ehk tulevaste klientide toidulaual. Võistlus võimaldab kutseõppeasutuste õppuritel näidata oma erialaseid oskusi ja tõsta toitlustusvaldkonna kutsehariduse taset ning mainet.