Juudi kokakunst Teko köögis
29. septembril toimus Tallinna Teeninduskoolis novembris kokaeksamiks valmistuvate õpilaste kohtumine Salmen Šois’iga – suurima juudi köögi võluriga Tallinnas.
Oktsident tunneb juudi toidulauda valdavalt läbi sõna „koššer“ – heebrea keeles ’sobib’ või ’kõlblik’. Koššer on eluviis, mis hõlmab tooraine valimist, toitude valmistamist ja kombineerimist traditsiooniliste juudi kombestike järgi. Salmeni abiga tehti tuur Juudamaa rikkalikus ajaloos ja pühades – on ju toidud ikka enamasti seotud pidustustega. Lisaks valmistati ise isutekitajat foršmakki ja maailmakuulsaid juudi dipikastmeid hummust ja baba ganoushi. Kõigi vaieldamatuks lemmikuks sai ahjusoe palmiksai haala – egiptuse vangipõlvest pääsemise järel juutidele reedeti jagatud kahe mannaportsjoni meenutaja.