Kokakunst Kuressaares 2016
KK14-PE õpilased Natalja Vronskaja ja Käthlin Lahe saavutasid Kokakunst Kuressaares 2016 võistlusel vastavalt esimese ja teise koha. Koos loosi teel saadud paarilisega saavutas teisel kursusel õppiv Natalja aste kõrgemas kategoorias ehk kolmanda kursuse õpilaste seas esimese koha. Käthlin tuli II kursuse õpilaste hulgas koos oma paarilisega teisele kohale.
Esikoha võitnud Natalja sõnul pole ta varem Hollandi kastet valmistanud, küll aga oli ta sellest lugenud. Toitlustuse erialade juhtivõpetaja Anne Mäe lisas vaimustunult, et Hollandi kastme valmistamine pole lihtne ülesanne ka kogemustega kokale ja seda väärtuslikum see võit on. Mäe avaldas samas kiitust tüdrukute kokaõpetaja Diane Sarapuu-Kelderile, kelle käe all on sadade teooria- ja laboritundide jooksul Käthlinist ja Nataljast sirgunud suurepäraste oskuste ja teadmistega noorkokad.
“Ma olin täiesti rahulik ja enesekindel ning mul vedas ka loosiga, sain paariliseks Kuresaare Ametikooli õpilase, kes teadis kööki nagu oma viit sõrme ja meil sujus ka üksteisega läbisaamine – vaidlemist või üksteisele oma ideede pealesurumist ei toimunud,” ütles Natalja. “Teiseks pošeerisime muna, mille kollane pidi jääma vedelaks, ja see õnnestus meil suurepäraselt.” Natalja Vronskaja paariliseks oli Kuressaare Ametikooli õpilase Loore Kuris. Võistlusülesandena oli vaja planeerida ja valmistada kahekäiguline menüü kolmele inimesele pimekorvi toiduainetest. Pearoa kohustuslikeks komponentideks oli maheveise sisefilee, maheveise keel ja punane värske ploom. Järelroa kohustuslikuks toiduks oli panna cotta koos küpsetisega. Eraldi tuli valmistada hindamiskomisjoni poolt üllatustoit, milleks oli pošeeritud muna Hollandi kastmega.
Väga- väga rahul
Teisele kohale tulnud Käthlin Lahe oli oma koha ja tulemusega väga rahul. “Minu meelest kõik õnnestus suurepäraselt ja ma olin väga keskendunud oma tööle ja ei oskagi öelda, palju esikohast puudu jäi,” ütles Käthlin. “Räimepihvi valmistamisel oli kõige olulisem ürtidega hea maitse saavutamine, pihvi kuju ja paneering. Me oleme koolis palju harjutanud paneerimist ja see oskus tõi hea koha võistlusel.”